PSV recht rug na blamage: "We vechten en rennen sindsdien voor elkaar"

13 oktober 2022, 16:36

Phillip Mwene is positief gesteld over de afgelopen wedstrijden bij PSV. Na de dramatische nederlaag bij SC Cambuur (3-0) is er volgens de vleugelverdediger veel verandert binnen de club. In een interview met De Telegraaf geeft Mwene aan welke veranderingen Ruud van Nistelrooij allemaal heeft doorgevoerd.

Na de nederlaag tegen Cambuur hebben we samen gesproken. Niet alleen de trainers, maar ook wij als spelers", begint Mwene. "We zochten naar een manier om echt heel geconcentreerd te spelen, agressief te voetballen in alle wedstrijden die gaan komen. Het moet niet uitmaken of het tegen een grote of een kleine club is. Ik heb na die onderlinge gesprekken een verandering gevoeld in de kleedkamer. We blijven nu als groep dichter bij elkaar." De mentaliteit is volgens Mwene ook flink verbeterd tijdens de wedstrijden. "We vechten en rennen nu voor elkaar. Dit is echt een hele grote verandering."

Met name verdedigend was er veel aan te merken op het spel van PSV. De ploeg van Van Nistelrooij hield afgelopen zondag tegen SC Heerenveen voor de tweede keer dit seizoen de nul en volgens Mwene komt dit door de tactiek van de ploeg. "'Compact staan als team is de sleutel om tegengoals te voorkomen. Als we minder tegentreffers incasseren zoals in de laatste twee duels dan is dat een grote stap vooruit. We hebben namelijk altijd de kwaliteit om veel te scoren. Als we meer clean sheets weten te krijgen wordt het voor iedereen makkelijker." 

Waken voor onderschatting

Vanavond neemt PSV het in eigen huis op tegen FC Zürich. Na de 1-5 overwinning in Zwitserland vorige week gaat PSV vanavond proberen hetzelfde kunstje in eigen huis te herhalen. Bij een zege kan overwintering in de Conference League worden vastgesteld, maar van onderschatting is zeker geen sprake volgens de Oostenrijker. "Ik heb niet het gevoel dat in het team nu gemakkelijk gedacht wordt over deze wedstrijd. De focus en concentratie zijn heel hoog", aldus Mwene, die uitkijkt naar de thuiswedstrijd. "Ik heb er veel vertrouwen in dat we goed zullen spelen en dat iedereen weer klaar is voor een mooie Europese avond. Die zijn altijd speciaal, zeker met de steun van onze supporters."

Lees ook: Vermoedelijke opstelling PSV: El Ghazi terug in de spits?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen