Barça kijkt uit naar Clásico: "Hou ervan tegen Real te spelen"

14 oktober 2022, 08:47

FC Barcelona leeft toe naar het treffen met Real Madrid van aanstaande zondag. De Catalanen verdedigen op bezoek in het Santiago Bernabéu de koppositie in de Spaanse competitie, maar willen het duel ook aangrijpen om de zure smaak van de Europese week weg te spoelen. Trainer Xavi en spits Robert Lewandowski blikken vooruit op het duel, waarin Barcelona een afwijkend shirt zal dragen.

Trainer Xavi sprak zijn spelers donderdag voorafgaand aan de training toe. "We kunnen alsnog een geweldig seizoen tegemoet gaan", hield de oefenmeester zijn spelers voor. Dat schrijft de krant Marca althans. "We moeten vechten voor de titels die we wel kunnen pakken. Als we die halen, dan hebben we een goed seizoen", zou Xavi gezegd hebben. Xavi kan tegen Real weer beschikken over verdediger Jules Koundé, die hersteld is van de blessure die hij opliep bij de Franse nationale ploeg.

Tegen Real hoopt Barcelona wederom te kunnen vertrouwen op de doelpunten van Robert Lewandowski. De Pool is in Spanje 'gewoon' verder gegaan met wat hij daarvoor jarenlang in Duitsland deed: scoren. Aan de vooravond van zijn eerste Clásico haalt hij tegenover Marca herinneringen op aan zijn eerste wedstrijd tegen Real. Met Borussia Dortmund won de spits in 2013 met maar liefst 4-1 van de Koninklijke. Hij verzorgde in die wedstrijd in zijn eentje de gehele productie van zijn elftal. "Vier keer scoren in een halve finale Champions League heeft zoveel voor mij betekend. Ik hou er van om tegen Real te spelen."

Bijzonder shirt

Barcelona treedt in Bernabéu aan in een speciaal tricot. Op de plaats waar dit seizoen normaal gesproken het logo van hoofdsponsor Spotify staat, is nu een uil te zien. De vogel is het logo van de Amerikaanse artiest Drake. Het shirt vloeit voort uit de sponsordeal die de Catalanen hebben met de muziekstreamingsdienst. Drake werd vorig jaar de eerste muzikant die de grens van 50 miljard streams op het platform passeerde, en krijgt daarom de eer om zijn beeldmerk terug te zien op het shirt van de Spaanse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

barca gaat 1 harde pakslaag krijgen in het Bernabeu

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen