Mooie woorden voor Schuurs in aanloop naar Turijnse stadsderby

14 oktober 2022, 18:37

Perr Schuurs maakt zich op voor zijn eerste Derby della Mole, zoals de stadsderby tussen Juventus en zijn club Torino genoemd wordt. In het Italiaanse Tuttosport wordt de loftrompet gestoken over de verdediger die Ajax afgelopen zomer verruilde voor de tweede club van de noord-Italiaanse stad, en ook zijn trainer is blij met hem.

'Schuurs kan de nieuwe Bremer worden', schrijft de krant onder meer. Het doelt daarmee op de Braziliaan die Torino afgelopen zomer juist voor Juventus verruilde. Als Schuurs een basisplaats krijgt, dan zal hij tegenover de Servische spits Dusan Vlahovic komen te staan. Juve betaalde een jaar geleden nog ruim 80 miljoen euro voor hem, maar volgens de krant kan Schuurs hem 'hebben'.

Ook Ivan Juric, de Kroatische trainer van Torino, is blij met de 22-jarige Schuurs. "Hij is sterk met de kop en aan de bal", vindt Juric. Toch ziet hij ook ruimte voor verbetering bij de verdediger: "Zijn mandekking kan nog altijd beter." Schuurs is zich daar zelf terdege van bewust: "Ik kom uit een andere competitie en moet me de Italiaanse manier van spelen nog eigen maken. Gelukkig helpt de trainer mij daar goed bij." Schuurs hoopt op een resultaat tegen de Oude Dame, die de laatste weken in belabberde vorm verkeren: "Ik zou de fans graag blij maken in de derby."

Stuivertje wisselen

Torino begint als nummer tien van de Serie A aan het duel met Juventus, dat ondertussen achtste staat. Het gat tussen de beide clubs bedraagt slechts twee punten. Bij een overwinning kan Schuurs met zijn elftal de rivaal dus voorbijsteken op de ranglijst. Schuurs kreeg in de afgelopen drie wedstrijden telkens speelminuten van zijn trainer. Tegen Sassuolo (0-1 verlies) en Empoli (1-1 gelijkspel) speelde hij de hele wedstrijd. Tijdens de uitwedstrijd bij koploper Napoli (3-1 verlies) viel Schuurs vijf minuten voor het einde in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen