'Goede prestaties Frimpong wekken interesse Spaanse topclub'

15 oktober 2022, 19:05

Jeremie Frimpong heeft met zijn uitstekende prestaties in de Bundesliga de interesse van Real Madrid gewekt. De Amsterdammer, die bij Bayer Leverkusen als rechter wingback speelt, maakt al weken veel indruk dankzij zijn aanvallende kwaliteiten als verdediger en dat is ook Real dus niet ontgaan. Volgens journalist Ramón Álvarez de Mon van de Spaanse sportkrant Marca zouden er zelfs al scouts van de Spaanse topclub zijn komen kijken naar de Nederlander. 

Frimpong is afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester City en heeft sinds vorig seizoen een vaste basisplaats bij Leverkussen op de rechtsback positie. Dit seizoen was hij al vier keer trefzeker in de Bundesliga, waaronder twee keer in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Schalke 04 vorige week (4-0). Hierdoor gaat Frimpong gedeeld aan de leiding als meest scorende verdediger van de Bundesliga, iets wat ook Real-trainer Carlo Ancelotti niet ontgaan is. 

Naar verluidt zou de oorspronkelijke vraagprijs voor Frimpong 25 miljoen euro zijn geweest, maar is deze door de indrukwekkende prestaties van de afgelopen weken omhoog gegaan. De Nederlander staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Leverkusen, waardoor de club een sterke onderhandelingspositie heeft. Het is echter wel de vraag of Leverkusen Frimpong momenteel wil laten gaan, want ondanks zijn sterke wedstrijden gaat het de ploeg van nieuwe trainer Xabi Alonso niet goed af de laatste weken. In de Bundesliga bezet Leverkusen de vijftiende plek en in de Champions League staat het roemloos onderaan in de groep. 

Ook Davies op de lijst

Naast Frimpong zou Real Madrid ook in Alphonso Davies geïnteresseerd zijn. De Canadese linksback maakt bij Bayern München al jaren furore in de Bundesliga en zou nu de concurrentie aan moeten gaan met Ferland Mendy, die nog geen onbetwiste indruk heeft achtergelaten in Madrid. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen