Zien: Oud-Ajacied helpt dolend Sevilla met beauty uit de brand

15 oktober 2022, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 10:00

Nemanja Gudelj heeft zaterdagavond even laten zien dat hij het voetballen nog lang niet is verleerd. De Serviër was in de uitwedstrijd tegen RCD Mallorca op fantastische wijze verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Dankzij de overwinning kan Sevilla eindelijk weer eens drie punten bijschrijven en stijgt het naar de dertiende plaats in La Liga.

Sevilla beleeft tot dusver een seizoen om snel te vergeten. Uit de eerste twaalf wedstrijden werden er slechts zes punten behaald door de subtopper, waardoor de ploeg voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Mallorca op de achttiende plaats verkeerde, binnen de degradatiezone. Ook in de Champions League loopt het voor de ploeg nog niet op rolletjes. Sevilla wist tot nu toe nog niet te winnen en overwintering in het miljardenbal lijkt dan ook uitgesloten.

Ook tegen Mallorca had Sevilla het opvallend zwaar, totdat Gudelj het verschil maakte. De middenvelder, die in het verleden voor AZ en Ajax uitkwam, maakte op schitterende wijze zijn eerste treffer van het seizoen. In de 53e minuut haalde Gudelj van grote afstand uit en schoot hij de bal hard in de linkerkruising. Het doelpunt was op basis van het voetbal niet bepaald verdiend, want Mallorca had de grotere kansen en kwam tot veel meer doelpogingen, maar zou uiteindelijk wel genoeg zijn voor de overwinning.

Dankzij de overwinning heeft trainer Jorge Sampaoli zijn eerste punten sinds zijn terugkeer bij Sevilla te pakken. De coach verving Julen Lopetegui, die al na tien speelrondes ontslagen werd vanwege de slechte resultaten. Het is voor de Spaanse subtopper te hopen dat de weg naar boven nu is ingeslagen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen