PSV rolt Utrecht op en gaat met uitstekend gevoel naar Arsenal

16 oktober 2022, 16:25

PSV kende een goede generale repletie voor de wedstrijd tegen Arsenal aankomende donderdag. FC Utrecht werd met 6-1 verslagen door doelpunten van Xavi Simons (2), Guus Til (2) en El Ghazi (2). Voor Utrecht was Sander van de Streek de doelpuntenmaker.

FC Utrecht staat momenteel op een teleurstellende negende plaats op de ranglijst. De ploeg uit de Domstad verloor vorige week in eigen huis van koploper AZ met 1-2. PSV won op zijn beurt nipt op bezoek bij Heerenveen dankzij een doelpunt van Cody Gakpo in de slotfase en staat op twee punten achterstand op de Alkmaarders. De afgelopen 25 (!) edities van deze wedstrijd eindigde in een overwinning voor de Eindhovenaren. De laatste keer dat FC Utrecht wist te winnen op bezoek bij PSV in competitieverband, was op 25 oktober 1980.

De thuisploeg begon uitstekend in het eigen Philips Stadion. In de achtste minuut Xavi Simons kon door een goede steekpass van Joey Veerman vrij doorlopen richting het doel en schoof de bal stoïcijns langs Utrecht-keeper Vasilios Barkas tegen het net: 1-0. Hoewel PSV heer een meester was in de eerste helft, viel in de 24e minuut uit het niets de gelijkmaker. Na een lange bal van Toornstra, belandt de bal per toeval voor de voeten van Van de Streek die vervolgens de bal onberispelijk in het doel schiet: 1-1.

De thuisploeg liet zich echter niet gek maken door het tegendoelpunt en ging verder met aanvallen. In de 33e minuut kwam PSV opnieuw op voorsprong na een goede combinatie. Gakpo gaf de bal mee aan Max, die op zijn beurt de bal voor het doel langs schoof in de loop van Guus Til: 2-1. Nog geen vijf minuten later maakte Til zijn tweede van de middag. Na een scherpe voorzet van Gakpo, won Til het luchtduel van Van der Maarel en kopte de 3-1 tegen de touwen. Dit was ook de ruststand in het zonnige Eindhoven. 

Ook in de tweede helft was de ploeg van Ruud van Nistelrooij veel beter dan FC Utrecht en ging volop door met aanvallen. In de 60e minuut maakte ook Xavi Simons zijn tweede van de avond. Na een goede steekpass van matchwinner Til, kon de 19-jarige aanvaller de voorsprong van PSV tot drie doelpunten uitbreiden: 4-1. 

In de slotfase had PSV de luxe om de steunpilaren rust te geven en werd er dus veel gewisseld. Ook met de invallers bleef PSV oppermachtig en wist dankzij Anwar El Ghazi zelfs te scoren. El Ghazi kopte de goede voorzet van andere invaller Ki-Jana Hoever binnen: 5-1. Drie minuten later scoorde de aanvaller opnieuw na een opnieuw een goede voorzet van Hoever: 6-1. Dit was tevens de eindstand.

PSV kent door de soevereine overwinning een uitstekende generale repetitie voor de lastige uitwedstrijd tegen Arsenal in de Europa League aankomende donderdag en klimt naar de eerste plaats in de Eredivisie. Ajax en AZ komen namelijk later vandaag nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen