Zorgen om fitheid Ajax-back Wijndal: "Hij is een beetje dikkig"

18 oktober 2022, 22:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Owen Wijndal beleeft tot dusver nog geen gelukkig avontuur bij Ajax. De 22-jarige linksback kwam afgelopen zomer voor tien miljoen euro over van AZ, maar heeft mede door blessureleed nog geen basisplaats af weten te dwingen in Amsterdam. Maandagavond werd in het programma Rondo de breedte van de Ajax-selectie besproken en werd ook de fitheid van Wijndal aan de kaak gesteld.

Wanneer er besproken werd wie de concurrentie met Daley Blind aan moet gaan, stelde Henk ten Cate vraagtekens bij de fysieke gesteldheid van de verdediger. "Ze hebben Wijndal gehaald, die is geblesseerd geraakt. Hij is verre van fit nog. Ik vind hem zelfs een beetje dikkig, van wat ik gisteren zag. Hij is zwaar." Over zijn concurrent Youri Baas is Ten Cate ook nog niet overtuigd. "Dat is een jongen van negentien jaar, moet je die dan opstellen?"

Marco van Basten vult aan dat er niet voldoende kwaliteit binnen is gehaald afgelopen zomer, daar waar enkele sterkhouders wel vertrokken. "Martínez is verkocht, Mazraoui is verkocht... In de achterhoede moet je daar wel goede jongens voor terugnemen", aldus de oud-Ajacied. "Schuurs hebben ze ook weggedaan, daar is wel een hoop niet goed gegaan."

Kritiek op aankoopbeleid Ajax 

In het programma liet Van Basten zich ook kritisch uit over de keuzes die gemaakt zijn in het aankoopbeleid van de Amsterdammers. De verloren kwaliteit is niet teruggekocht volgens de voormalig aanvaller. "Er is heel veel geld gegenereerd, maar je moet het ook weer goed investeren. Marc Overmars was iemand die daar al jarenlang thuis in was, en die andere mensen hebben daar nog geen gevoel in. Ik vind dat slecht beleid", aldus Van Basten, die daarmee trainer Alfred Schreuder steunt. "Eigenlijk is het een drama dat Ajax als organisatie dat niet beter oppakt." 

Lees ook: Oud-Ajax coach steunt Schreuder: "Moeten realistisch blijven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt enorme lariekoek. Google even 'Wijndal Excelsior' en iedereen ziet dat die jongen misschien wat meer spier heeft dan in zijn AZ tijd, maar hij is alles behalve dik. Zo klaar met al dat negatieve gelul.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen