FC Utrecht voorbij aan amateurs door dé man in absolute topvorm

20 oktober 2022, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft donderdagavond zonder problemen de volgende ronde van de KNVB Beker gehaald. De ploeg van Henk Fraser ging op bezoek bij Sportlust '46. Sander van de Streek, sowieso al in grootse vorm de laatste weken, maakte beide doelpunten voor de Domstedelingen: 2-0.

Van de Streek stond de eerste maanden onder leiding van Henk Fraser nog buitenspel met een buikspierblessure, maar speelde zich na twee invalbeurten in de basiself van FC Utrecht. Toen hij voor het eerst aan de aftrap stond, was hij meteen trefzeker tegen Excelsior (0-1) en PSV (6-1) én ook tegen de amateurs van Sportlust '46 had Fraser een basisplek voor hem ingeruimd.

Dat was niet geheel gek, want de Domstedelingen kwamen sowieso met een sterke formatie voor de dag. Dat leverde na wat kansen na een kleine twintig minuten het openingsdoelpunt op via Van de Streek, die een voorzet van Djevencio van der Kust in twee instanties binnenwerkte. Dat de back op dat moment speelde, had alles te maken met de vroege blessure van Django Warmerdam, die gewisseld moest worden.

FC Utrecht kwam na het openingsdoelpunt niet tot heel veel kansen: de beste mogelijkheid was na de pauze voor Van de Streek. Die hielp hij om zeep maar twintig minuten voor het einde kopte de aanvallende middenvelder uit een corner het beslissende doelpunt tegen de touwen. Daarmee is hij na enkele duels al de clubtopscorer na Bas Dost (vijf goals) en heeft hij zijn waarde voor Fraser meteen bewezen.