Indrukwekkende Lewandowski treedt in voetsporen van Cruijff

21 oktober 2022, 10:31

Wie dacht dat Robert Lewandowski veel tijd nodig had om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving in Barcelona, komt bedrogen uit. De Poolse goalgetter scoorde er de afgelopen jaren lustig op los namens Bayern München en trekt die lijn vrolijk door in het shirt van FC Barcelona. Donderdag was Lewandowski tweemaal trefzeker tegen Villarreal, waardoor hij zichzelf nu terugvindt in een illuster rijtje.

Lewandowski gold afgelopen zomer als de belangrijkste transfertarget van FC Barcelona. De Catalanen waren op zoek naar een échte centrumspits, die de bal kan vasthouden, goed is in de combinatie en natuurlijk een neusje heeft voor de goal. Lewandowski was bij Bayern München in het bezit van een aflopend contract in 2023, waardoor hij van de zomer de keuze moest maken om óf bij te tekenen óf te vertrekken. Hij koos voor een nieuw avontuur. Na lange onderhandelingen tussen Bayern München en FC Barcelona kwam het begin juli dan toch tot een akkoord.

De overstap naar Spanje heeft tot op heden uitstekend uitgepakt voor zowel FC Barcelona als Lewandowski. De Pool gaat namens zijn nieuwe werkgever vrolijk door met scoren. In de Champions League was hij al vijf keer trefzeker, in de competitie staat de teller dankzij zijn dubbelslag tegen Villarreal op elf treffers. Daarvoor had hij slechts tien competitiewedstrijden nodig. Daarmee treedt Lewandowski in de voetsporen van Johan Cruijff, Hans Krankl, Romário én Ronaldo. Zij waren evenals Lewandowski goed voor minstens tien doelpunten in hun eerste tien La Liga-duels. Krankl maakte er tien, Cruijff en Lewandowski elf en de Brazilianen twaalf.

Cruciale week

Mede dankzij de dubbelslag van Lewandowski boekte FC Barcelona een eenvoudige 3-0 overwinning op Villarreal. Daarmee herstelde de ploeg van Xavi Hernández zich van de verloren Clásico van afgelopen zondag. De achterstand op Real Madrid, dat woensdag met dezelfde cijfers won van Elche, bedraagt nu weer drie punten. Zondagavond krijgt FC Barcelona Athletic Club op bezoek, drie dagen later staat de kraker tegen Bayern München op het programma. De Catalanen hebben een wonder nodig om in de race te blijven voor overwintering in de Champions League. Ze maken alleen nog kans als Internazionale niet wint van Viktoria Plzen en ze zelf weten te winnen van Bayern, de oude werkgever van Lewandowski.

Lees ook: Frenkie sloopt Villarreal met Barcelona

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen