Kunstgrasverbod bezorgt Excelsior-directeur nu al kopzorgen

21 oktober 2022, 16:44

Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior, heeft tegenover het Algemeen Dagblad gereageerd op het voornemen om kunstgras per 2025 uit de Eredivisie te verbannen. De beleidsbepaler van de Rotterdamse club voorziet problemen van zowel financiële als logistieke aard voor Excelsior.

De club zou volgens Bovenberg flink moeten investeren om aan de wens van de KNVB te kunnen voldoen. "We zullen drie velden moeten aanleggen en onderhouden, en ook nog eens op een andere accommodatie", zegt hij. Op dit moment beschikt de Kralingse club over vier kunstgrasvelden, waarop zowel het eerste elftal als de jeugd-, dames- en amateurtak van de vereniging haar trainingen afwerkt en wedstrijden speelt.

"Het is bij ons meer een kwestie van kunnen dan willen", vervolgt Bovenberg. "Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zijn onze velden bezet, daarin is onze capaciteit gewoon beperkt." Het is in de huidige situatie soms al passen en meten om alle elftallen hun wedstrijden te kunnen laten afwerken, zo spelen sommige jeudteams hun duels af en toe noodgedwongen op zondag. "Als we de overstap maken, zullen we drie grasvelden nodig hebben", weet Bovenberg.

Gemeente en KNVB

Excelsior kijkt nadrukkelijk naar de gemeente Rotterdam en de KNVB om de club bij te staan in de terugkeer naar natuurgras. "In ons eentje zullen we niet in staat zijn dit te realiseren", zegt Bovenberg. "Het financiële plaatje is gigantisch. Ik denk dat de KNVB er consistent naar moet kijken hoe alles met elkaar in de pas blijft lopen. Toch is hij niet tegen het besluit om kunstgras in de ban te doen: "Het is niet zo dat wij er als club tegen zijn, in het belang van het Nederlandse voetbal begrijp ik de behoefte om op gras te gaan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de ene club wel geholpen wordt door de knvb en de ander niet. Ze hebben nog tijd om wat te verzinnen. Niet direct zo hulpeloos doen

FCG1971
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je die kosten als Eredivisie club niet kunt dragen hoor je niet in de Eredivisie te spelen.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan degradeer je met die oud papier club.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen