'Zlatan liet teamgenoot op tweede verdieping uit raam hangen'

22 oktober 2022, 10:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adrian Mutu heeft herinneringen opgehaald aan zijn tijd bij Juventus. De Roemeen, tegenwoordig trainer van Rapid Boekarest, speelde in het seizoen 2005-2006 voor de Turijnse club, en kreeg destijds te maken met een nog jonge Zlatan Ibrahimovic.

Mutu haalt in gesprek met Italiaanse media een incident rond toenmalig teamgenoot Manuele Blasi aan. Die zou zich hebben uitgesproken toen Zlatan een geintje had uitgehaald met Pavel Nedved, en daarvoor de rekening gepresenteerd hebben gekregen. Zlatan haalde namelijk vernietigend zijn gram tijdens een trainingskamp in voorbereiding op een Champions League-duel tegen Rapid Wien.

"Blasi liep door de gang, en Zlatan pakte hem, nam hem mee naar onze kamer en duwde hem uit het raam", herinnert Mutu zich, "we zaten op de tweede verdieping. Als Zlatan je te pakken kreeg, was er niets wat je kon doen, zo groot en sterk was hij." Mutu schrok van de actie van de Zweed, en bleef Zlatan vasthouden. "Hij hield hem bij zijn voeten vast en vroeg: 'Heb je nog meer commentaar?', en Blasi was alleen maar aan het schreeuwen", zegt Mutu.

Tranen

"Toen hij hem weer terug naar binnen haalde, barstte Blasi meteen in tranen uit", gaat Mutu verder. "Hij zei iets in de trant van: jullie twee zijn niet goed bij je hoofd, wat is dit voor grap?" Mutu vertrok na het ene seizoen in Turijn naar Fiorentina, waar hij in vijf seizoenen tot 54 treffers kwam. Daarna keerde hij via Cesena en Ajaccio terug naar Roemenië, waar hij zijn loopbaan in 2016 beëindigde. Zlatan is op 41-jarige leeftijd nog altijd actief bij AC Milan, waarmee hij vorig seizoen kampioen van Italië werd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCG1971
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De lessen teambuilding zijn door Zlatan steevast overgeslagen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen