'Ten Hag heeft andere Portugees op het oog als vervanger Ronaldo'

21 oktober 2022, 20:50

Nu het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United nog slechts een kwestie van tijd lijkt, moet de club op zoek naar een vervanger. Het Portugese A Bola weet te melden dat Erik ten Hag zijn oog zou hebben laten vallen op een landgenoot van Ronaldo.

De Nederlandse trainer zou namelijk overwegen João Felix te huren van Atletico Madrid. Felix is dit seizoen geen basisspeler bij de ploeg van Diego Simeone, en zou wel oren hebben naar een overstap in de winterstop. Bovendien zou United aandringen op de mogelijkheid om Felix na een half jaar definitief over te nemen van de Madrilenen.

In 2019 betaalde Atléti nog 127 miljoen euro aan Benfica om zich te verzekeren van de diensten van Felix. De schaduwspits wordt in november 23, maar speelde in zijn loopbaan al ruim tweehonderd wedstrijden, waaronder 123 voor zijn huidige werkgever. Hij kwam daarin tot 29 doelpunten en achttien assists. Het zijn zeker geen slechte cijfers, maar toch is de vraag of die zijn exorbitante prijskaartje rechtvaardigen op zijn plaats.

Daarnaast is Felix 23-voudig international van Portugal, waarvoor hij in 2019 op zijn negentiende debuteerde. Dat deed hij in de halve finale van de Nations League, waarin Portugal zich met een overwinning op Zwitersland kwalificeerde voor de eerste finale van dat toernooi. Daarin rekende het vervolgens af met Nederland (1-0), maar in die wedstrijd kwam hij niet in actie. In september viel hij kort voor tijd in toen Portugal tegen Spanje in de slotminuten een plaats bij de Final Four van de Nations League in 2023 misliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen