Bayern: opnieuw basisplaats De Ligt, Gravenberch op de bank

22 oktober 2022, 23:31

Bayern München is met Matthijs de Ligt in de basis begonnen aan het uitduel met 1899 Hoffenheim. De 23-jarige verdediger mag in het centrum van de Beierse defensie starten naast Dayot Upamecano. Ryan Gravenberch is wederom veroordeeld tot een plek op de bank.

Bayern-trainer Julian Nagelsmann, die met Hoffenheim zijn oude club treft, had eerder deze week nog bemoedigende woorden voor Gravenberch. "Hij wordt één van de beste middenvelders ter wereld", vond de 35-jarige oefenmeester. Ondanks het compliment is speeltijd dit seizoen een schaars goed voor de 19-jarige middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Ajax. Alleen in het thuisduel met Viktoria Plzen (5-0) in de Champions League had hij dit seizoen een basisplaats. In de Duitse competitie moet hij het enkel hebben van korte invalbeurten.

Manuel Neuer is nog altijd niet beschikbaar voor Nagelsmann. De ervaren keeper wordt opnieuw vervangen door tweede keus Sven Ulreich, die voor de vierde wedstrijd op rij tussen de palen mag beginnen. Verder valt op dat Eric Choupo-Moting opnieuw in de spits mag beginnen. Hij scoorde tijdens de bekerwedstrijd in Augsburg twee keer. Zomeraanwinst Sadio Mané begint in Hoffenheim op de bank.

Tweede plaats

De Beierse formatie begint het duel in de elfde speelronde van de Bundesliga als nummer twee van de ranglijst. De thuisclub staat vooralsnog vijfde, en heeft maar twee punten minder dan Der Rekordmeister. Na de nederlaag bij FC Augsburg op 17 september is Bayern inmiddels drie Bundesliga-duels ongeslagen. Het verspeelde daarin alleen punten op bezoek bij Borussia Dortmund (2-2). Tussentijds werd in de Champions League ook twee keer gewonnen van Viktoria Plzen, en nam het afgelopen woensdag in de DFB-Pokal revanche op Augsburg: 2-5.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen