Ook Joël Veltman kan onstopbare Erling Haaland niet temmen

22 oktober 2022, 17:56

Manchester City heeft zich zaterdagmiddag hersteld van de verloren topper tegen Liverpool. De ploeg van trainer Pep Guardiola was op eigen terrein met 3-1 te sterk voor Brighton & Hove Albion. Niet voor de eerste keer dit seizoen was Erling Haaland de grote man aan de zijde van The Citizens.

Het Noorse fenomeen had iets meer dan twintig minuten nodig om zijn eerste van de middag te maken. Na een lange bal van Ederson en een inschattingsfout van Brighton-doelman Robert Sánchez schoof Haaland de bal in het lege doel. Vlak voor rust mocht hij vanaf elf meter aanleggen voor de 2-0. De bal werd op de stip gelegd na een overtreding op Bernardo Silva. Scheidsrechter Craig Pawson wilde er eerst niet aan geloven, maar gaf de thuisploeg na inmenging van de VAR alsnog een penalty.

Voor Haaland was het alweer zijn zeventiende (!) doelpunt in de Premier League dit seizoen. Het was tevens zijn laatste van de middag. Brighton & Hove Albion, met Joël Veltman in de basis, knokte zich in de tweede helft knap terug tot 2-1. Daar bleef het echter wel bij voor de dappere bezoekers. Een kwartier voor tijd besliste Kevin De Bruyne met een zeer fraai doelpunt de wedstrijd in het voordeel van Manchester City, waar Nathan Aké negentig minuten op de bank zat.

Manchester City heeft door de zege het gat met Arsenal verkleind tot één punt. De Londense club komt later dit weekend nog in actie tegen Southampton. Manchester City speelt dinsdag de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League en gaat volgende week in de Premier League op bezoek bij Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen