Ajax-verdediger kon in de zomer naar drie Premier League-clubs

23 oktober 2022, 09:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax versterkte zich in de afgelopen zomer met Calvin Bassey (22), maar de linkpoot had meer opties dan Amsterdam alleen. De verdediger kon ook naar de Premier League, waar Arsenal, Aston Villa en West Ham United hem naar toe wilden halen.

Dat heeft het management van de Nigeriaans international bevestigd tegenover OwnGoalNigeria. Arsenal had belangstelling, maar pakte uiteindelijk niet door. Aston Villa en West Ham United waren wel concreet en deden een misschien nog wel beter bod dan Ajax financieel gezien, maar in Amsterdam kreeg hij het meeste sportieve perspectief geboden.

En dus koos Bassey voor een avontuur in Amsterdam en werd er door Ajax 23 miljoen euro overgemaakt naar zijn oude werkgever Rangers. "Qua salaris was het niet het beste voorstel, maar ze beloofden dat hij veel aan spelen zou toekomen", liet een woordvoerder van het kamp Bassey weten over de belangstelling deze zomer. 

Lees ook: Schreuder haalt Blind opnieuw naar de kant: "Was niet moeilijk"

Bassey kwam na een slecht begin in de Johan Cruijff Schaal toen hij als invaller een rode kaart pakte al vrij snel in de basis terecht van Ajax. In totaal speelde hij tot veertien officiële wedstrijden, waarin hij een doelpunt maakte en vier assists gaf. In het begin stond hij nog een tijdje als linkercentrale verdediger, maar inmiddels ook meer dan regelmatig als linksback.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen