VAR en Van Wolfswinkel verpesten Cambuur's steunbetuiging aan De Jong

23 oktober 2022, 16:46   Bijgewerkt: 24 oktober 2022, 09:02

FC Twente heeft zondagmiddag gewonnen van SC Cambuur. De ploeg uit Enschede won de wedstrijd met 0-1 door een benutte strafschop van Ricky van Wolkfswinkel in de laatste minuut van de wedstrijd. Daarmee werd het duel dat in teken stond van het noodgedwongen afscheid van hoofdtrainer Henk de Jong verpest voor de Leeuwarders. 

FC Twente stond voor het treffen met Cambuur op een knappe vijfde positie nadat er vorige week overtuigend van FC Groningen werd gewonnen met 3-0. Tegenstander SC Cambuur bekleedde een vijftiende positie en moest het doen zonder hoofdtrainer De Jong. Hij liet deze week weten dat hij zijn functie als trainer per direct neerlegt op doktersadvies. Daar werd voorafgaand aan het duel uiteraard uitgebreid bij stilgestaan. 

Mede daardoor kende thuisploeg wellicht een bliksemstart in het eigen Cambuur Stadion. Silvester van de Water schoot al na dertig seconden van dichtbij op de lat. FC Twente kwam echter met de schrik vrij. Ook in de tien minuten erna werd het doel van Lars Unnerstall bestookt door de aanvallers van de Friese club. Ook deze aanvallen wist Twente gemakkelijk af te slaan.

Ook de tweede helft begon erg matig. Beide ploegen waren slordig in de opbouw en kansen waren schaars. Twente was de bovenliggende partij en kwam er af en toe gevaarlijk uit met kansen voor Van Wolfswinkel en invaller Sem Steijn. Ook vleugelaanvaller Daan Rots raakte tien minuten voor tijd vanaf de zestienmeter de paal, maar de Tukkers leken genoeg te moeten nemen met een punt. 

In de laatste minuut van de extra tijd kreeg FC Twente echter nog een strafschop na ingrijpen van de VAR. Van Wolfswinkel schoot de bal tegen de ongelukkig uitgestoken hand van Doke Schmidt. De spits schoot de strafschop vervolgens zelfs stoïcijns in het dak van het doel. Voor Cambuur is het na AZ en FC Groningen de derde thuisnederlaag van 0-1 door een late tegengoal. 

Door de overwinning vindt Twente aansluiting met de top vier en staat het één punt achter AZ. Cambuur zakt door de nederlaag van Groningen naar de zestiende positie in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Cambuur: Virginia 7; Bergsma 6.5; Schmidt 6.5; Hoedemakers 6.5 (63. Jacobs 6.5); Mambimbi 6.5 (63. Balk 6.5); Paulissen 6.5; Van der Water 7 (78. Sambissa -); Tol 6; Bangura 6.5 (90. Van Wermeskerken -); Van Kaam 6; Uldrikis 6 (78. Smit -).

FC Twente: Unnerstall 6; Hilgers 6.5; Pröpper 6; Smal 6 (21. Salah-Eddine 6.5) ; Zerrouki 6.5; Van Wolfswinkel 7; Misidjan 6.5 (72. Cleonise -); Rots 6.5 (85. Ugalde -); Vlap 6.5; Brenet 6.5; Kjølø (67. Steijn 6.5).

Man of the Match: Van Wolfswinkel

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen