Paul Pogba overwoog te stoppen: "Hij wilde verdwijnen"

24 oktober 2022, 12:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paul Pogba heeft overwogen zijn carrière voortijdig te beëindigen nadat hij eerder dit jaar onder schot werd gehouden door twee zwaarbewapende mannen. Uit angst voor de veiligheid van zijn familie dacht de 29-jarige middenvelder van Juventus erover om volledig uit de spotlights te verdwijnen.

De zwaarbewapende mannen eisten in maart dertien miljoen euro van Pogba, waarvan drie miljoen euro in contanten. Dat de 91-voudig international van Frankrijk ongewenst bezoek kreeg, is geen losstaand incident. Pogba zou namelijk al langere tijd worden afgeperst. Zijn broer Mathias Pogba en enkele jeugdvrienden zijn de vermeende daders. Zij menen recht te hebben op een enorme vergoeding omdat zij Pogba jarenlang 'in stilte' zouden hebben beschermd.

De gebeurtenis in maart heeft een flinke impact gehad op Pogba. Een goede vriend van de voetballer heeft de Franse politie verteld dat Pogba eraan dacht van de radar te verdwijnen. "Hij vond het moeilijk om erover te praten. Toen vertelde hij me dat hij was overvallen door gemaskerde mannen met wapens. Paul zei tegen mij dat hij niet meer wilde voetballen, hij wilde verdwijnen. Paul huilde. Hij vreesde voor zijn kinderen, zijn vrouw, zijn familie", wordt deze vriend geciteerd door Le Journal de Dimanche.

Explosieve onthullingen

Een maand geleden werd Mathias Pogba en drie anderen gearresteerd in de afpersingszaak. De zaak kwam in augustus in het nieuws toen de broer van Pogba 'explosieve onthullingen' aankondigde. De speler van Juventus wordt door zijn broer onder meer beschuldigd van hekserij. Zo zou hij Kylian Mbappé hebben willen blessure door spreuken uit te spreken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen