Boete en stadionverbod voor maaltijdbezorger die veld betrad

25 oktober 2022, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De man die afgelopen weekend als maaltijdbezorger het veld van FC Volendam opwandelde tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, krijgt een forse boete en een stadionverbod. Volendam is woest over de actie van de zogenaamde bezorger van Thuisbezorgd.

FC Volendam laat weten dat het niet om een echte bezorger ging. "We hopen maar dat dit bij een incident blijft. Het was een eenmansactie van een YouTuber, die opdrachten krijgt van zijn volgers om gekke stunts uit te halen. Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren," aldus Richard de Weijze tegen de Noordhollands Dagblad.

De YouTuber had een bijzondere uitdaging: "Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren."

Omdat de man illegaal het veld betrad, krijgt hij sowieso een stadionverbod. Bovendien ontvangt hij een boete van 2000 euro. De KNVB kan nog besluiten om een landelijk stadionverbod en een boete van 450 euro uit te delen. Veel views krijgt de YouTuber er in ieder geval niet mee. Alleen uitzendgemachtigde ESPN heeft het recht om wedstrijdbeelden naar buiten te brengen. "Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken, maar dan uitsluitend voor privégebruik."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen