Zieke Sébastien Haller duikt op bij trainingsvelden Ajax

25 oktober 2022, 15:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sébastien Haller heeft zijn rentree gemaakt op de trainingsvelden van Ajax. De Ivoriaanse spits verkaste afgelopen zomer naar Borussia Dortmund en kreeg kort na zijn overstap te horen dat hij lijdt aan teelbalkanker. Voor een behandeling is hij regelmatig in Amsterdam.

"Hij heeft gevraagd of hij hier mag komen trainen, omdat hij hier is om te revalideren na zijn operatie", vertelde coach Alfred Schreuder tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Liverpool. "Het is prachtig dat hij hier even kan zijn. Hij is hard aan het werken aan zijn herstel."

Haller kreeg afgelopen juli het slechte nieuws. De kwaadaardige tumor in zijn teelbal moest direct worden geopereerd en behandeld met chemotherapie. De verwachting is dat Haller na de winterstop weer inzetbaar is. Tot die tijd is het voor de spits een kwestie van revalideren.

"Ik heb het geluk dat ik me goed voel. Zowel mentaal als fysiek gaat het prima, wat natuurlijk helpt om deze ziekte te bestrijden", vertelde Haller twee weken geleden op de website van de UEFA. "Ik heb een tijdschema in gedachten. Als ik het geluk heb dat ik niet onder het mes hoef, dan kan het heel snel gaan. Drie weken na de laatste fase wordt gecontroleerd in welk stadium de uitzaaiing zich bevindt en of ik geopereerd moet worden of niet. Als ik geen operatie nodig heb, dan denk ik dat ik met de manier waarop ik train aan het einde van de drie weken in goede conditie zal zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen