Van der Vaart kraakt Ajax-duo: "Je moet ze er uit halen"

27 oktober 2022, 10:52

Rafael van der Vaart is nog steeds geen fan van Daley Blind en Dusan Tadic. Na afloop van de ruime nederlaag tegen Liverpool (0-3) was de oud-Ajacied kritisch op het duo van Ajax, waarover hij zich de afgelopen maanden al vaker heeft uitgelaten. Woensdagavond was hun prestatie wederom onder de maat volgens Van der Vaart, zo gaf hij aan bij Ziggo Sport

"Ik heb het al vaker gezegd over die twee", begint de oud-middenvelder zijn pleidooi. "Jarenlang waren zij de belangrijkste pionnen bij Ajax, maar nu hebben ze een mindere periode. Wat mij betreft is dat ook niet erg, maar dan moet je ze er wel uithalen."

Het feit dat Tadic wederom 90 minuten mocht maken van trainer Alfred Schreuder begrijpt Van der Vaart dan ook niet. "Helemaal in zo'n wedstrijd, waarin je 0-3 achter staat. Brian Brobbey speelde een prima eerste helft, dan denk ik: breng Kudus in voor Tadic. Dat doet Schreuder dan weer niet", aldus Van der Vaart.

Niet iedereen gelijk

Waar Blind in de 58e minuut naar de kant werd gehaald voor Owen Wijndal, mocht Tadic de wedstrijd volledig uitspelen. Van der Vaart vraagt zich echter af of zijn gezag hierdoor wordt aangetast. "Hij is een voorbeeld, maar bij een 0-3 achterstand stond hij nog steeds overdreven te coachen. Dan luistert niemand meer naar hem, heb ik het idee. Je kunt nog zo goed zijn en door de trainer in bescherming worden genomen, maar iedereen in de kleedkamer heeft toch zoiets van: we zijn toch allemaal gelijk? Dat is dus niet het geval."

Lees ook: Schreuder positief ondanks nederlaag: "Grote stap voorwaarts"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart heeft en had volkomen gelijk. Als ik Blind opgesteld zie dan hoef ik eigenlijk dat Ajax niet meer te zien. Waarom is men in ons land toch zo mild t.o.v. het opstellen van Blind. Waar blijven de protesten van de echte Ajaxsupporters ? Kijk hoe Blind sjokt, het is geen gezicht, hij zal wel het lachertje van de avond zijn in al die buitenlandse TV-uitzendingen. En terecht. Blind moet nu zelfrespect hebben en besluiten om basisspeler te worden en dat te accepteren. Ik wens Oranje en Van Gaal veel plezier, veel sterkte,en vooral veel succes met Blind in de verdediging. De houdbaarheidsdatum van Tadic is ook al lang overschreden. Jammer, hij wordt nu niet meer serieus genomen. Ajax, maak van Tadic een veldtrainer !!! De verbinding Blind/Tadic v.v. is zo slap en doorzichtig, om je te schamen. Het klinkt gemeen, maar goed dat Ajax de realiteit onder ogen te zien kreeg/krijgt door uit de CL te worden geleld. Ajax's grootste vijanden zijn Blind, Tadic en Alfred Schreuder. Ook in de EL of Conference zal dit Ajax het niet redden. Ook in Ibrox gaat Ajax het zwaar krijgen.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik beschouw mezelf een 'echte Ajax supporter en ik protesteer al maanden tegen Blind, wat een trage slak is dat. Dan kan je nog wel een goede inspeelpass hebben, maar dat kunnen meer spelers. Hij zorgt continu voor tegendoelpunten en is letterlijk trager dan elke andere speler op het veld. Je kan gewoon niet op hem vertrouwen in de wedstrijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen