Oud-ploeggenoot in de bres voor Xavi: "Moet de tijd krijgen"

27 oktober 2022, 15:06

Nadat FC Barcelona woensdag voor het tweede seizoen op rij werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, neemt de druk op trainer Xavi toe. Toch krijgt de 42-jarige oefenmeester steun van één van  zijn oud-teamgenoten bij de Catalaanse club. 

Thierry Henry speelde tussen 2007 en 2010 samen met Xavi. Samen wonnen ze in 2009 de Champions League in die periode. Als analist bij CBS Sports hoopte Henry dat zijn voormalige medespeler de tijd krijgt bij Barcelona. "Mensen verwachten direct resultaat", weet de Fransman, "vooral na de grote investeringen van afgelopen zomer." Toch vindt hij niet dat Xavi het niet goed doet: "Lewandowski had in München moeten scoren, dat is niet zijn schuld", vindt de assistent-bondscoach van België. "Net als de hand van Dumfries", refereerde hij aan de penalty die Barcelona in Milaan werd onthouden nadat de Oranje-back in de slotminuten hands leek te maken.

Henry blijkt sowieso geen voorstander van het wegsturen van trainers als snelle resultaten uitblijven, en wijst op een andere voormalige topmiddenvelder die deze week wél zijn congé kreeg. "Kijk naar Steven Gerrard bij Aston Villa, ze hebben hem geen tijd gegeven om er een team van te maken", vindt Henry. Hij begrijpt dat Xavi onder vuur ligt: "De twijfel zal na vanavond alleen maar toenemen", verwacht hij. "Maar hij staat gewoon tweede in La Liga. Je moet hem tijd geven, of hij nou ex-speler is of niet."

Assistent Koeman teleurgesteld

Ook Henrik Larsson heeft telerugesteld gereageerd op de uitschakeling van de club waarvoor hij tussen 2004 en 2006 uitkwam en die hij tot een jaar geleden als assistent van Ronald Koeman opnieuw diende. "Het is duidelijk dat dit een grote teleurstelling is", vindt de Zweed. "Zeker met de aanwinsten van afgelopen zomer", vervolgde de oud-Feyenoorder, "was het de bedoeling dat ze dit jaar weer echt mee konden doen in de Champions League, zoals Barcelona dat jaren gedaan heeft." Daarmee haalt Larsson fijntjes de woorden van Ronald Koeman aan, die in maart van dit jaar nog liet weten dat hij de winteraankopen die Xavi direct ter beschikking kreeg, zoals Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang, ook wel had kunnen gebruiken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen