Ajax-goalie Pasveer baalt van analisten: "Moet geen hetze worden"

27 oktober 2022, 19:08

Remko Pasveer denkt dat de invloed van tv-analisten weleens wordt onderschat. De doelverdediger kan naar eigen zeggen goed van kritiek en is niet bezig met wat er over hem op social media wordt gezegd of geschreven. Maar de invloed van de commentaar leverende mensen op tv, is volgens hem groter dan menigeen aanneemt, vooral als die aanhoudend is. 

"De negatieve reacties doen me ook niks", laat de keeper weten tegenover ELF Voetbal over de kritiek op social media over zijn optredens of die van Ajax. "Wat ik wel erg vind, is wanneer je persoonlijk wordt aangepakt in praatprogramma's. Kritiek is niet erg, maar het moet geen hetze worden. Mensen beseffen niet hoe erg voetballers daarmee kunnen zitten."

De doelman is overigens wel zelfkritisch, zo bleek tijdens de persconferentie dinsdag voorafgaand aan het duel met Liverpool – waarin hij bij het eerste tegendoelpunt niet vrijuit ging.  "Ik baal van het aantal tegentreffers", zei hij onder meer bijvoorbeeld. De teller stond toen al op acht wedstrijden op rij zonder clean sheet en na woensdagavond is dat aantal gegroeid naar negen.

Lees ookWK-voorselectie Oranje: Xavi Simons een van de 39 namen

"Dat is heel frustrerend, ja. Het is wel realiteit en niet iets waar je rekening mee houdt als je bij Ajax speelt", erkende de sluitpost, die vorig seizoen rond deze tijd in de Eredivisie nog op weg leek naar het minste aantal tegentreffers ooit in één seizoen. Maar na zijn blessure is het achterin nooit meer helemaal op de rit gekomen bij Ajax. "De dingen moeten veel beter en de standaard moet veel hoger", toonde hij zich uiterst kritisch op het huidige seizoen van de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog zo n huilebalk, kan bij schreuder op schoot.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"De dingen moeten veel beter en de standaard moet veel hoger" Wat dus voor heel Ajax geldt !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen