Feyenoord wacht helse klus na enorme dreun in blessuretijd

27 oktober 2022, 23:06

Feyenoord heeft zichzelf een enorm slechte dienst bewezen in de Europa League. De ploeg van trainer Arne Slot verloor donderdagavond door een doelpunt in blessuretijd met 1-0 van Sturm Graz. Daardoor hebben Rotterdammers overwintering in de Europa League niet meer in eigen hand. Sterker nog: zij moeten volgende week flink aan de bak tegen Lazio om Europese uitschakeling te voorkomen.

"We zijn niet zo dom om te denken dat het weer zo zal gaan." Dat was de tekst die Gernot Trauner voorafgaand aan de wedstrijd uitsprak, doelend op de eerdere 6-0 overwinning in De Kuip. Poule F staat al enige tijd bekend als onvoorspelbare groep, aangezien voorafgaand aan deze speelronde alle ploegen op vijf punten stonden. Een unicum en dus genoeg reden om zeer gefocust aan de wedstrijd te beginnen.

Ondanks de slordigheidjes in het spel in het begin van de eerste helft, werd Feyenoord gedurende de minuten vorderden de bovenliggende partij. Sturm Graz probeerde in de openingsfase de Rotterdamse verdediging te verschalken door hoge ballen achter Trauner en David Hancko te leggen, maar slaagde hier niet in. Feyenoord dicteerde de eerste helft en kwam uiteindelijk ook tot kansen, maar zo effectief als zij eerder in De Kuip waren, zo slordig waren ze vanavond.

Doelman Jörg Siebenhandl moest voor het eerst serieus werk verrichten na een technisch goed uitgevoerde kopbal van Trauner, maar net als de enorme kopkans van Danilo tien minuten later, werd de hoek niet gevonden. Wel de handen van Siebenhandl. Danilo had de openingstreffer vlak voor rust alsnog op zijn schoenen, maar ook met zijn voeten wist hij Siebenhandl niet te verslaan. Zo deed Feyenoord zichzelf dus te kort in de eerste helft en was de stand in de rust nog onveranderd.

De tweede helft lag het initiatief plots bij de thuisploeg. Justin Bijlow moest een paar keer redding brengen en mocht de centrale verdediger van de tegenpartij bedanken dat hij een vrije kopkans om zeep hielp. Feyenoord kwam er helemaal niet meer aan te pas en de thuisploeg, inclusief fans, kreeg steeds meer vertrouwen.

In de slotfase probeerde Slot nog wat te forceren door Santiago Gimenez in de ploeg te brengen. Zonder succes. De spits kreeg geen aanvoer en Feyenoord liep alleen maar achteruit. Feyenoord probeerde de 0-0 vast te houden, maar tot overmaat van ramp schoot invaller Otar Kiteishvili in de 93e minuut raak, waardoor de wedstrijd dramatisch eindigde voor de bezoekers.

Door het verlies is Feyenoord nu terug te vinden op de derde plaats met drie punten achterstand op Lazio en Sturm Graz. De Rotterdammers gaan zodoende een spannende laatste speeldagen in, waarin er thuis tegen Lazio gewonnen moet worden om kans te maken op overwintering in de Europa League.