Veelbesproken El Yaakoubi wint maatschappelijke onderscheiding

28 oktober 2022, 15:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi heeft vrijdag een mooie onderscheiding mogen ontvangen. Bij de Merit Awards van de internationale spelersvakbond FIFPro won de verdediger in de categorie Player Activism. Eerder deze maand bestond er in Nederland juist nog veel ophef over El Yaakoubi, toen hij niet wilde deelnemen aan de OneLove-campagne van de KNVB.

El Yaakoubi kreeg de onderscheiding voor zijn werk met zijn Stichting Durf te Dromen. Daar zet hij zich in voor kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht die ondersteuning nodig hebben in zowel hun persoonlijke ontwikkeling als op school. Bij het opzetten van de stichting was El Yaakoubi geïnspireerd door zijn eigen ervaringen toen hij nog op school zat. 

Daar zag hij namelijk hoe veel allochtone kinderen niet konden bijbenen. "Veel kinderen waren niet in staat om hun potentie waar te maken. Dat kwam voor een groot deel door externe factoren. Ouders waren bijvoorbeeld minder betrokken bij het onderwijs van hun kinderen, omdat ze veel aan het werk waren, het schoolsysteem niet kenden of te weinig financiële middelen hadden"

Ophef

Eerder deze maand ontstond er juist nog veel ophef over El Yaakoubi, nadat hij - net als Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü - niet wilde meedoen aan het OneLove-statement van de KNVB. In plaats daarvan droeg de Excelsior-speler een aanvoerdersband met het woord 'respect'. "Ik ondersteun de actie, maar dan wel op mijn manier", luidde zijn uitleg. De KNVB was van plan de aanvoerders in de Eredivisie binnenkort nog een keer met de OneLove-band te laten spelen, maar heeft door de ontstane ophef besloten hiervan af te zien. 

Lees ook: 'KNVB zet na ophef streep door nieuwe OneLove-actie'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen