Kuyt en ADO na nederlaag in Helmond nog dieper in problemen

28 oktober 2022, 22:59

ADO Den Haag verloor vrijdagavond opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie. In Helmond was Helmond Sport, dat uit de eerste twaalf duels slechts negen punten had weten te verzamelen, met 2-1 te sterk voor het elftal van Dirk Kuijt. De Hagenezen staan na het duel in Helmond op een troosteloze zeventiende plaats op de ranglijst.

De laatste weken leek het juist weer wat de goede kant op te gaan voor de ambitieuze residentieclub, die voorafgaand aan het seizoen de ambitie uitsprak om te promoveren. Zo werd in oktober onder meer gewonnen van FC Eindhoven (1-0) en NAC Breda (3-2), terwijl ADO in het KNVB Bekertoernooi ook een ronde verder wist te komen door de amateurs van Excelsior'31 met 3-2 te verslaan. In Helmond was daar echter weinig van te merken.

De thuisclub kwam namelijk al na vier minuten op 1-0, door een doelpunt van Hakon Lorentzen. Pas in de tweede helft wist ADO via een puntertje van Denzel Hall iets terug te doen. ADO-doelman Hugo Wentges hield zijn elftal daarna in de wedstrijd door een strafschop van Martijn Kaars uit zijn rechterhoek te ranselen. Toch was dat niet genoeg voor een punt, want amper vijf minuten later schoot Kaars de thuisploeg alsnog naar de beslissende 2-1, die de Helmonders niet meer uit handen gaven.

Het was alweer de zesde nederlaag in dertien duels voor Kuijt, die in Den Haag aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bezig is. Zijn doelman Hugo Wentges was na afloop duidelijk over de matige prestatie van zijn elftal. "Dit is een afgang", concludeerde hij onomwonden tegenover Omroep West Sport. Oud-ADO-speler Tom Beugelsdijk stond nu juist aan de winnende kant tegen de club van zijn jeugd. "Ik vond ADO niet goed spelen in de eerste helft", analyseert Beugelsdijk. "Nee, ondanks mogelijkheden had ik niet het gevoel dat de 2-2 nog zou vallen."