Ex-Vitessenaar gevierde man bij RC Lens na hattrick als invaller

28 oktober 2022, 23:30

Als speler van Vitesse maakte de Belg Loïs Openda in twee seizoenen 28 treffers in de Eredivisie. Daarna keerde hij terug naar Club Brugge, dat hem twee jaar aan de Arnhemmers verhuurd had. Afgelopen zomer streek Openda neer bij het Franse RC Lens, waar hij tot vrijdagavond één keer scoorde in elf duels in de Ligue 1. Tegen Toulouse kwam daar echter verandering in, als invaller scoorde hij namelijk maar liefst drie keer(!) in een half uur.

Openda kwam bij een 0-0 stand in het veld voor Wesley Saïd, en was binnen vijf minuten al goed voor de openingstreffer. In de slotfase voegde hij daar nóg twee treffers aan toe, waardoor Lens het duel met 3-0 wist te winnen. Bij Toulouse stonden Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga én Zakaria Aboukhlal alle vier in de basis.

Door de overwinning is Lens voorlopig verrassend tweede in de Ligue 1. De Noord-Franse club heeft maar twee punten minder dan koploper Paris Saint-Germain, dat nog wel een duel tegoed heeft. Lens promoveerde in 2020 naar het hoogste niveau, en baarde in de eerste twee seizoenen na de terugkeer in de Ligue 1 al opzien door tot tweemaal toe als zevende te eindigen.

Hoop op Qatar

Voor Openda is zijn hattrick zeer welkom. Hij hoopt namelijk deel uit te gaan maken van de Belgische nationale ploeg op het Wereldkampioenschap in Qatar. Openda maakte in juni van dit jaar als invaller zijn debuut voor de Rode Duivels, en was ook toen als invaller trefzeker. Hij maakte in blessuretijd namelijk het zesde en laatste Belgische doelpunt tegen Polen, dat met 6-1 werd verslagen in Brussel. Daarna kwam hij nog drie keer binnen de lijnen, maar scoren deed hij sindsdien niet meer voor zijn land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen