Verweij: "Wat de KNVB doet met Joey Kooij is echt ongekend"

29 oktober 2022, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is het nodige te doen om de aanstelling van Joey Kooij als scheidsrechter van de wedstrijd tussen AZ en FC Volendam. De dertigjarige arbiter is namelijk werkzaam bij Elfi, de rugsponsor van de Alkmaarse club. Mike Verweij vindt dat er sprake is van slecht werkgeverschap door de KNVB.

In de podcast Kick-off van De Telegraaf klinkt er gelach als de aanstelling van Kooij ter sprake komt. "Het is niet normaal. Wat de KNVB met Joey Kooij is echt ongekend. Slecht werkgeverschap", stelt Verweij. "Ik weet niet welke scheidsrechter waar werkt, maar vanuit de scheidsrechterij kwamen allemaal opmerkingen binnen dat het bizar is dat Joey Kooij de wedstrijd AZ - Volendam fluit."

Toch zal Kooij de wedstrijd tussen AZ en Volendam gewoon leiden. "Ik vind dat heel onverstandig. Laat ik voorop stellen dat Joey Kooij een goede scheidsrechter en ik denk dat hij heel integer is. Ik twijfel totaal niet aan zijn eerlijkheid. Maar je moet zo'n jongen niet in de problemen brengen. Zet hem op Groningen - Emmen, of zo", stelt Verweij voor.

Kooij had er ook zelf voor kunnen kiezen om aan te geven geen wedstrijden van AZ te willen fluiten, maar heeft dat niet gedaan. "Het is een jongen van dertig die kennelijk denkt dat hij de hele wereld aankan. En dat hij dus ook wel over een penaltymoment in de 93ste minuut kan beslissen. Een heel discutabel gevalletje", vervolgt Verweij, die zich afvraagt wat Kooij doet als hij daadwerkelijk in blessuretijd moet beslissen of hij AZ wel of geen strafschop geeft. "Als hij de penalty niet geeft, dan wordt er gezegd dat hij overdreven gaat compenseren."

Ook Valentijn Driessen vindt dat de KNVB Kooij nooit in deze situatie had mogen brengen. "Ze hadden hem daar voor moeten behoeden. Maar als die jongen zich daar onprettig bevoelt, moet hij zelf ook aan de bal trekken. Als je dertig jaar bent, dan ben je oud en wijs genoeg om dat soort beslissingen te nemen. Er zijn wel meer beslissingen die je moet nemen als je scheidsrechter bent in het betaald voetbal."

Van Egmond

Verweij wijst met de beschuldigende vinger naar scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. "Wat heel erg doorklinkt in de arbitrage is dat dit gewoon weer totale desinteresse is van Dick van Egmond, die waarschijnlijk door ons belletje wakker geschrokken is en dacht: o ja. En nu roept hij dat de KNVB precies weet waar elke scheidsrechter werkt. Nou, vergeet het maar. Waarom voorkom je dit niet? De KNVB houdt allerlei acties tegen matchfixing, maar deze man heeft direct invloed op de uitslag. En nogmaals: ik geloof in de integriteit van Joey Kooij, maar je moet hem niet in deze problemen brengen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen