Bayern hakt Mainz in de pan en neemt koppositie eindelijk over

29 oktober 2022, 17:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zaterdagmiddag een dikke overwinning geboekt in de Bundesliga. De grootmacht uit Beieren won in de eigen Allianz Arena met liefst 6-2 van Mainz. Door de zege neemt Bayern de koppositie in de Bundesliga weer even over van Union Berlin, dat zondag in actie komt.

Bayern München - Mainz 6-2

Bayern kende na de riante zege bij FC Barcelona in de Champions League ook geen enkele moeite met Mainz. De gastheer, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis, had de wedstrijd halverwege al in de knip. Dankzij Serge Gnabry, Jamal Musiala en Sadio Mané leek de ruststand 3-0 te worden. Daar stak Silvan Widmer vlak voor de rust echter een stokje voor. In het tweede bedrijf mocht ook Ryan Gravenberch nog invallen en liep Bayern via Leon Goretzka en Mathys Tel uit naar een ruime zege. Namens Mainz liet invaller Delano Burgzorg zich nog gelden. Hij gaf de assist bij de eretreffer van Marcus Ingvartsen. Dat bleek niet het slotakkoord. Eric Maxim Choupo-Moting maakte er nog 6-2 van.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen 2-0

Xabi Alonso besloot dat het aan de zijde van Bayer Leverkusen tijd was om alle Nederlanders speeltijd te geven. Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah mochten in de basis starten, terwijl Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong als invallers binnen de lijnen kwamen. Zij konden niet voorkomen dat Leverkusen zonder punten terug naar huis ging. In de eerste helft opende smaakmaker Christopher Nkunku de score, de wedstrijd werd in de slotfase beslist door goaltjesdief Timo Werner. Door de nederlaag blijft Bayer in de problemen. De ploeg van Alonso staat op de teleurstellende zestiende plek in de Bundesliga. Dat betekent degradatiezorgen voor de club, die nog in de Champions League actief is.

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 4-0

Naast Bakker en Frimpong mag ook Micky van de Ven hopen op het WK met Oranje. De verdediger liet zich met VfL Wolfsburg zien door VfL Bochum met een kansloze 4-0 nederlaag naar huis te sturen. De laagvlieger, onder leiding van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch, keek halverwege al tegen een 2-0 achterstand aan. Felix Nmecha en Ridle Baku namen de treffers voor de rust voor hun rekening. In de tweede helft deed Nmecha nog een duit in het zakje en bepaalde Jonas Wind de eindstand op 4-0. De wedstrijd tussen laagvliegers VfB Stuttgart en FC Augsburg bleek een prooi voor de thuisploeg. In de Mercedes-Benz Arena werd het zaterdagmiddag 2-1 voor Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen