Steijn over ruzie met staf van Fortuna: "Ben ik niet van gediend"

29 oktober 2022, 21:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maurice Steijn was zaterdagavond niet blij met het gedrag van een assistent-trainer van Fortuna Sittard. De oefenmeester van Sparta Rotterdam reageerde in de eerste zeer gepikeerd toen er door de bezoekers nadrukkelijk werd gevraagd om een rode kaart voor Adil Auassar. Daar was Steijn niet bepaald blij mee.

Steijn reageerde richting de bank van Fortuna en beet de betreffende assitent 'fuck off' toe. Daar had hij na afloop geen spijt van. "Ik sta altijd achter mijn spelers. Hij probeert Auassar een rode kaart aan te naaien en daar ben ik niet van gediend. Hij pakte zelfs zijn iPad erbij. Ze moeten niet aan mijn spelers komen en kaarten proberen aan te naaien. Daar schaam ik me ook niet voor", vertelde Steijn bij ESPN over zijn actie.

Lees ook: Sparta kraakt Fortuna-code en mag blijven dromen van Europa

Sparta won vervolgens met 3-1 van Fortuna en is nog altijd te vinden in de subtop van de Eredivisie. "Twintig punten al na deze wedstrijd. Daar ben ik super blij mee en trots op. Ik vind Fortuna echt een goede ploeg met veel vaardige spelers en voetbalvermogen. We kregen uit het niets de 0-1 tegen en dan zie ik hoe mijn ploeg de rug recht. In de tweede helft hebben we echt uitstekend gespeeld. De interactie met het publiek was schitterend."

Auassar looft zijn ploeggenoten

Aanvoerder Auassar is trots op de prestaties van Sparta, zo liet hij na de wedstrijd weten voor de camera van ESPN. Sparta staat voorlopig op de zesde plaats, die aan het einde van dit rit goed is voor een plekje in de play-offs. "We hebben het geweldig gedaan. Ik denk dat wij gewoon een goed en breed elftal hebben. Dit jaar hebben we wat meer kwaliteit dan voorheen", aldus Auassar over de goede vorm van Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kaarten aannaaien moeten ze meteen bestraffen met rood. Net zoals schwalbes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen