FC Twente drukt zwak RKC Waalwijk dieper in de problemen

30 oktober 2022, 16:35

Zonder bovenmatige inspanning heeft FC Twente een zwak RKC Waalwijk zondagmiddag verslagen. Het had aan een sterk kwartier voor rust genoeg om de Waalwijkers van zich af te schudden. Met twee treffers rechtvaardigde Sem Steijn de keuze van zijn trainer Ron Jans om naast Ramiz Zerrouki nog een aanvallend ingestelde speler op te stellen. Het slotakkoord was van Ricky van Wolfswinkel: 3-0. 

Bij FC Twente keerde Václav Cerný terug in de basis na zijn schorsing van twee duels. Verder koos trainer Ron Jans zoals gezegd voor Steijn op het middenveld naast Ramiz Zerrouki. Daardoor begon Mathias Kjølø als wissel. Met de keuze voor Steijn naast Ramiz Zerrouki en drie aanvallend ingestelde spelers achter diepe spits Ricky van Wolfswinkel vroeg Jans zich vooraf wel af of het allemaal niet wat te aanvallend was op zijn middenrif.

De twee goals voor de pauze van Steijn rechtvaardigde de keuze van Jans. Zijn team was het eerste half uur wel zoekende tegen het gegroepeerd opererende RKC waar aanvoerder Michiel Kramer (rugblessure) en de geschorste Yassin Oukili ontbraken. De bezoekers hielden de linies kort op elkaar. FC Twente hanteerde aanvankelijk een te laag tempo. Wel werd een doelpunt van Van Wolfswinkel door scheidsrechter Rob Dieperink, na tussenkomst van de VAR, afgekeurd vanwege hands van Steijn.

RKC gebruikte de rust om twee wissels door te voeren. Julian Lelieveld, al vroeg met geel bestraft, en Patrick Vroegh mochten onder de douche en werden vervangen door Said Bakari en Zakaria Bakkali. Vormgever Iliass Bel Hassani zakte een linie en speelde meer vanuit het middenveld. De spelverdeler kwam daardoor meer aan de bal en dat kwam het spel van RKC ten goede. Via Bakkali kreeg het ook een beste kans, maar de invaller kon net niet bij de bal na een inzet van de andere invaller Bakari.

De bezoekers speelden offensiever, waardoor er wel meer ruimte werd weggeven. Bakkali was nog gevaarlijk met een schot dat maar net naast ging. FC Twente onderging het gelaten. Tot ongenoegen van het Twente-publiek haalde Jans doelpuntenmaker Steijn er na ruim een uur spelen af zodat Kjølø alsnog zijn opwachting mocht maken. Vlak voor tijd pikte Van Wolfswinkel toch zijn doelpuntje mee en zorgde daarmee voor de 3-0 eindstand: daarmee blijft de ijzersterkte thuisreeks van de Tukkers (18 punten uit zes duels, 18 goals voor en 1 tegen) voortduren. 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Unnerstall 6,5; Brenet 7, Hilgers 6,5, Pröpper 6,5, Smal 7; Zerrouki 6, Steijn 7 (66. Kjølø; 6); Cerný 7 (76. Rots -), Vlap 6 (90. Staring -), Misidjan 6,5 (76. Cleonise -); Van Wolfswinkel 5,5 (90. Ugalde -).

RKC Waalwijk: Vaessen 6; Gaari 5, Adewoye 5, Van den Buijs 6 (76. Kuijpers); Lelieveld 5 (46. Bakari 5), Vroegh 4 (46. Bakkali 5), Anita 5, Clement 5 (82. Augustijns -), Lutonda 5; Hassani 6, Lobete 5 (82. Josefzoon -).

Man of the match: Sem Steijn

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha wat is dat nou weer voor titel? RKC staat nog altijd zeer verdienstelijk in het linker rijtje met 14 punten uit 12 wedstrijden, zes punten boven de gevreesde streep. Weten jullie wel waar jullie over schrijven?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen