Feyenoord opgelet: Reiss Nelson geeft zijn visitekaartje plots af

30 oktober 2022, 16:53

Feyenoord heeft dit seizoen de flanken niet zo goed ingevuld als het vorige seizoen. Zowel op links als op rechts heeft trainer Arne Slot de juiste formule nog niet gevonden. Mogelijk kan het kijken naar de opties om Reiss Nelson weer te huren van Arsenal of transfervrij over te nemen. Met twee doelpunten en een assist bij zijn debuut in de Premier League liet hij zich weer eens zien in het duel met hekkensluiter Nottingham Forest

De buitenspeler van Arsenal mocht na een klein half uur al invallen voor Bukayo Saka (die geblesseerd uitviel, waardoor heel Engeland met het oog op het WK de adem in zal houden) en dat was behoorlijk verrassend. Tot dusver was hij slechts driemaal ingevallen dit seizoen en ook nog eens elke keer in de Europa League. In de Premier League had hij tot deze lange invalbeurt nog geen minuut meegedaan bij The Gunners, maar hij had niet lang nodig om zijn visitekaartje af te geven bij zijn debuut.

Vlak na de pauze maakte hij twee doelpunten binnen drie minuten, waarmee het duel na de vroege openingstreffer van Gabriel Martinelli was beslist. Tom Partey (op aangeven van Nelson) en Martin Ødegaard zorgden ervoor dat Arsenal de koppositie weer pakt, aan het doelsaldo werkt en de tegen PSV opgelopen kater verwerkt heeft. Als de blessure van Saka, die bij de eerste goal nog de assist gaf, enigszins meevalt, was het een glansrijke middag voor Arsenal. 

Voor Nelson is het een nieuw moment waarop hij zich in de kijker heeft gespeeld, na zijn goede seizoen vorig jaar in De Kuip. Met een in 2023 aflopend contract kan het interessant zijn om zijn opties af te wegen om te vertrekken bij Arsenal, al kan hij zich ook laten verhuren. Ondanks deze invalbeurt is het perspectief bij de koploper van Engeland broos voor de buitenspeler. Kan hij inmiddels wel weer een optie zijn voor Feyenoord, dat hem in het begin van de zomer niet kon betalen? 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen