El Ghazi mikt via PSV én Marokko op WK: "Is zeker een optie"

30 oktober 2022, 20:42   Bijgewerkt: 30 oktober 2022, 20:55

Anwar El Ghazi lijkt het Nederlands elftal definitief uit zijn hoofd te hebben gezet. De aanvaller behoorde vorig jaar nog tot de voorselectie voor het EK, maar werd uiteindelijk niet opgeroepen door toenmalig bondscoach Frank de Boer. El Ghazi hoopt volgende maand wél actief te zijn op een eindtoernooi, namelijk met Marokko op het WK in Qatar. De vleugelspeler van PSV vertelde na afloop van het thuisduel met NEC hoe dat precies zit.

El Ghazi was in aanloop naar het EK van vorig jaar onderwerp van gesprek. De aanvaller had in Engeland een goede indruk gemaakt op De Boer, die hem dus bij zijn voorselectie voor het eindtoernooi haalde. El Ghazi had goede hoop dat hij bij de definitieve selectie zou zitten, maar kreeg uiteindelijk via een appje van De Boer mee dat hij de laatste schifting niet had overleefd. Sindsdien hoefde El Ghazi niet meer te hopen op een rentree in Oranje.

Die lijkt hij inmiddels definitief uit zijn hoofd te hebben gezet. El Ghazi mikt immers op een entree in de Marokkaanse nationale ploeg. Hij vertelde na afloop van de thuiswedstrijd van PSV tegen NEC, waarin hij de openingstreffer voor zijn rekening had genomen, dat deelname aan het WK in Qatar een serieuze optie is. "De Marokkaanse bond is op dit moment bezig om mijn paspoort hiervoor in orde te maken", werd de zomeraanwinst van PSV geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Of het op tijd is, moeten we afwachten. Maar het is zeker nog een optie." Marokko neemt het in Qatar in de groepsfase op tegen België, Kroatië en Canada. 

El Ghazi focust zich voorlopig op PSV. De Eindhovenaren spelen nog maar een paar wedstrijden tot de start van het mondiale eindtoernooi in Qatar. "Op dit moment ben ik zelf volop met PSV bezig en de laatste drie wedstrijden die we tot het WK nog spelen. Ik leef meer van dag tot dag, maar het zou heel mooi zijn om op dat podium uit te komen voor Marokko", aldus de aanvaller. Volgende week gaat El Ghazi met PSV op bezoek bij zijn oude club Ajax. "Vandaag hebben we een mooie aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax, die voor mij natuurlijk speciaal is omdat ik daar in het verleden heb gespeeld. Nu daar vol voor drie punten gaan, voelt heel bijzonder."

Lees ook: De Jong is klaar voor Ajax: "Verwacht dat ik kan spelen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen