Van Nistelrooij neemt het op voor collega: "Beetje kinderachtig"

30 oktober 2022, 21:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opvallende kijker zag Ruud van Nistelrooij in de eerste helft van PSV-NEC geïrriteerd reageren toen zijn collega Rogier Meijer een gele kaart kreeg van de scheidsrechter. De oefenmeester van PSV gaf na afloop toe dat hij daarvoor een stokje probeerde te steken.

"Ik vond het een beetje kinderachtig", zei Van Nistelrooij op de persconferentie. "Laat gewoon even de emotie gaan en zeg vervolgens dat hij weer moet gaan zitten. Dan gaat de wedstrijd weer door. Een gele kaart hoeft van mij niet." Meijer liet zich nogal gaan na een van de vele discutabele beslissingen van de arbitrage. Van Nistelrooij vond zijn collega daarin echter niet te ver gaan. "Je staat daar wel gewoon als trainer. Dat ken je, dat je je even uit. Rogier is ook een trainer die daarna gewoon weer doorgaat met de wedstrijd." Volgens Van Nistelrooij had de scheidsrechter het prima kunnen afdoen met een praatje. "De wedstrijd lag al zo vaak stil…"

Verre reis naar Noorwegen

Hoewel de arbitrage een hoofdrol opeiste, boekte PSV uiteindelijk een vrij simpele 3-0 zege. Daarmee deden de Eindhovenaren wat zij moesten doen en herstelden zij zich van de 4-2 nederlaag in en tegen Groningen. De achterstand op Ajax bedraagt nu nog maar één punt, al heeft de koploper uit Amsterdam nog wel een wedstrijd tegoed. Volgende week treffen de titelfavorieten elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Maar voordat bij PSV de focus op Ajax gaat, speelt het eerst nog de verre uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. PSV is weliswaar al verzekerd van overwintering in de Europa League, maar heeft ook nog een kans om groepswinnaar te worden.

De Eindhovenaren reizen in ieder geval op volle oorlogssterkte af naar Noorwegen. Welke elf namen aan de aftrap verschijnen, beslist Van Nistelrooij pas daar. "We gaan met z'n allen richting Noorwegen, met alles wat we aan boord hebben. Nee, ik laat niemand thuis voor rust. Daar maken we keuzes wie er wel en niet gaan spelen. Daar gaan we natuurlijk wel naar kijken, dat lijkt mij logisch. Maar dat doen we elke wedstrijd", aldus de oefenmeester van PSV voor de camera van ESPN.

Lees ook: El Ghazi mikt via PSV én Marokko op WK: "Is zeker een optie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dubieuze beslissingen. Daar draait het om. We moeten zorgen dat psv de boot met Ajax niet mist. En van Nistelrooij acteert even alsof hij het kinderachtig vindt. Het zal hem worst wezen. 🖕

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen