Nagelsmann brengt Gravenberch en Van Gaal goed nieuws

31 oktober 2022, 16:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed nieuws voor Ryan Gravenberch. Hij staat dinsdagavond tegen Internazionale in de basis bij Bayern München. Dat heeft trainer Julian Nagelsmann daags voor de afsluitende wedstrijd in de groepsfase van de Champions League aangekondigd. Het wordt voor Gravenberch pas de derde keer dat hij in een officiële wedstrijd van de Duitse topclub aan de aftrap verschijnt.

Eerder had de twintigjarige middenvelder een basisplaats tegen Viktoria Köln (in de DFB-Pokal) en tegen Viktoria Plzen (in de Champions League). Verder heeft Gravenberch het dit seizoen met invalbeurten moeten doen, als hij al aan de bak kwam. Van de twintig wedstrijden die Bayern München dit seizoen speelde, kwam Gravenberch veertien keer in actie.

Bayern gaat dinsdag tegen Internazionale rouleren en Gravenberch profiteert daarvan, zo heeft Nagelsmann tijdens een persmoment aangekondigd. Het wordt voor de voormalig middenvelder van Ajax een kans om zich te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal. Gravenberch is een van de 39 spelers die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK en heeft als groot nadeel ten aanzien van zijn concurrenten dat hij relatief weinig aan spelen toekomt.

De Ligt

Matthijs de Ligt zal niet in actie komen tegen Internazionale. De centrale verdediger viel afgelopen weekend tegen FSV Mainz 05 met knieproblemen. De ernst van de blessure valt mee, want volgens Nagelsmann kan De Ligt komende zaterdag 'waarschijnlijk' weer in actie komen. Bouna Sarr, Leroy Sané en Lucas Hernández zijn er dinsdag ook niet bij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen