Belgische zorgen om 'onvervangbare' Lukaku voor WK in Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 november 2022 – Amper drie weken voor de start van het WK maakt België zich ernstig zorgen om Romelo Lukaku. De spits van Inter, met 68 doelpunten de topscorer aller tijden van de Rode Duivels, raakte afgelopen week op de training opnieuw geblesseerd. Hij had juist net weer zijn rentree gemaakt nadat hij al ruim twee maanden toe had moeten kijken. In België maken zowel de bondscoach als de dokter van de nationale ploeg zich openlijk zorgen om de 29-jarige aanvalsleider.

Belgische zorgen om 'onvervangbare' Lukaku voor WK in Qatar

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegen Viktoria Pilsen viel Lukaku vorige week voor het eerst weer in bij Inter, en was hij bovendien al binnen vijf minuten trefzeker voor het elftal van Simone Inzaghi. Hij tekende tegen de Tsjechen voor de 4-0, wat vervolgens ook de einstand van het duel werd. Vervolgens mocht hij afgelopen weekend ook in het competitieduel met Sampdoria (3-0) invallen. Toen kreeg hij twintig minuten speeltijd, maar wist hij niet op het scoreformulier te komen.

Vanavond kan Lukaku door de nieuwe tegenslag niet meedoen in het Champions League-duel met Bayern München. Ook het competitieduel met Juventus van aankomend weekend zou niet haalbaar zijn. De Belgische bondscoach Roberto Martinez hoopt dat het WK voor Lukaku niet te vroeg komt. "Elk nationale team heeft onvervangbare spelers", zegt de Spanjaard. "Bij ons zijn dat Courtois, De Bruyne en Lukaku." Ook Kristof Sas, de Belgische bondsdokter, ziet het nieuwe blessureleed met lede ogen aan: "Het is nog geen streep door de rekening, maar wel een tegenslag voor de speler zelf, zijn club én de Rode Duivels", zegt hij tegenover de krant Het Laatste Nieuws.

Weinig tijd
Na het duel met Juventus speelt nog maar twee wedstrijden voordat het WK van start gaat. De regerend kampioen neemt het in de Serie A nog op tegen Bologna en Atalanta Bergamo. Mocht Lukaku in beide wedstrijden weer minuten kunnen maken, dan heeft hij weinig tijd om wedstrijdfit te geraken: "Spelers die minder ritme hebben beginnen met een achterstand aan het toernooi", beseft Sas.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd