Van Bronckhorst zelfverzekerd tegen Ajax: "Op Ibrox zijn we sterk"

1 november 2022, 15:58

Giovanni van Bronckhorst richt zich met zelfvertrouwen op de laatste speelronde in de Champions League. Met Rangers FC neemt de Nederlandse trainer het in eigen huis op tegen Ajax, tegen wie er een enorme stunt voor nodig is om nog derde te worden in de groep. In de persconferentie op maandagavond blikte Van Bronckhorst vooruit op het laatste duel van Rangers in de Champions League.

Ondanks dat Ajax een aantal mindere wedstrijden heeft afgelegd is de blik van Van Bronkhorst niet veranderd. "Ik kijk nog steeds hetzelfde naar Ajax. In de competitie staan ze weer bovenaan. Ze hebben natuurlijk een mindere periode gehad qua resultaten, maar ik denk dat Ajax op dit moment ook in de Champions League en ook in onze groep moeite heeft met de tegenstander." Hij ziet dan ook voldoende mogelijkheden in Glasgow. "Ik denk dat wij zeker een kans maken", begint Van Bronckhorst. "We spelen thuis. Zowel tegen Napoli als Liverpool zaten we goed in de wedstrijd, alleen we hebben dat niet 90 minuten vol kunnen houden."

Toch onderschat de oefenmeester Ajax niet en is hij bewust van de kwaliteiten van de Amsterdammers. "Of we gelijkwaardig zijn aan Ajax? Een team dat recent nog bijna in de finale stond en het al vijf of zes jaar goed doet in Europa? Nee, we zijn nog niet op hetzelfde niveau, maar we ontwikkelen ons", stelt de Nederlander. Vooral van het thuisvoordeel hoopt Van Bronkhorst gebruik te maken in Schotland. "We kunnen wel de strijd met ze aangaan, zeker op Ibrox. We weten dat we sterk zijn in eigen huis. Dat hebben we vorig seizoen ook laten zien", aldus Van Bronckhorst.

Transferbudget van Ajax 

Ondanks het feit dat Rangers afgelopen weekend een goede wedstrijd speelde tegen Aberdeen, is de trainer zich ook bewust van het verschil in budget tussen de twee teams. "De spelers van Ajax zijn over het algemeen van een hoger niveau. Zij hebben een groter budget en hebben voor 100 miljoen gekocht. Dat kunnen we niet vergelijken. Ze hebben nota bene een verdediger van ons overgenomen." Met die uitspraak doelt Van Bronckhorst op de transfer van Calvin Bassey, die voor 23 miljoen euro overstapte naar de Amsterdammers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen