Schreuder verklaart waarom Daley Blind gepasseerd is bij Ajax

1 november 2022, 20:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft tekst en uitleg gegeven over zijn opstelling voor het Champions League-duel met Rangers FC. De oefenmeester heeft een aantal (noodgedwongen) wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste reden is dat hij een aantal andere spelers wedstrijdritme wil geven op het hoogste niveau. 

"Blind heeft alles gespeeld de laatste weken. Owen is fit aan het worden en is de laatste weken een paar keer ingevallen en dat ging steeds beter. Het is belangrijk dat hij op dit niveau een wedstrijd gaat spelen", zei Schreuder, die aangegeven heeft waarom hij deze keuze heeft gemaakt. "Het is belangrijk voor Owen om speelminuten te krijgen."

Ook Kenneth Taylor staat aan de aftrap in de opstelling van Ajax. "Hij heeft de laatste weken niet veel gespeeld", zei Schreuder, die het talent daarom opgesteld heeft. "De eerste wedstrijd tegen Rangers hebben we ook met dit middenveld gespeeld. Hij kan goed de ruimtes vinden met Steven Berghuis, waarin ik verwacht dat we met de punt naar voren komen te spelen." Dat Davy Klaassen op de bank zit, is een logisch gevolg. "Je moet het proberen uit te leggen, maar wat je doet, is het beste voor het team."

Lees ook: Opstelling Ajax: Schreuder knikkert bekritiseerde Blind uit basiself

Brian Brobbey heeft het uiteindelijk niet gehaald, ondanks dat Schreuder anders had verwacht. "We keken hoe z'n reactie was na een gedeelte van de training van maandag. Hij had dusdanige klachten dat het niet verstandig was om te starten", aldus de oefenmeester, die hoopt op een gedeelte van het niveau dat Ajax haalde tegen Liverpool. "Uiteindelijk hebben we het 35-40 minuten gedaan, de tegengoal valt in de 42ste minuut."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen