Ajax verdient dit seizoen 20 miljoen minder in CL dan jaar eerder

2 november 2022, 15:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nu Ajax met een 1-3 zege op Rangers FC afscheid heeft genomen van de Champions League, kan de financiële balans van de Amsterdammers in het belangrijkste Europese toernooi worden opgemaakt. Ten opzichte van vorig jaar, toen het in de achtste finale strandde tegen Benfica, verdiende de club dit jaar zo'n twintig miljoen euro minder.

Vorig seizoen kenden de Amsterdammers nog een perfecte groepsfase, met zes overwinningen in evenzoveel wedstrijden. Naast kwalificatie voor de laatste zestien leverde dit de club ook zes keer de overwinningspremie van 2,8 miljoen euro op. Uiteindelijk bleef de teller vorig seizoen steken op een mooi bedrag van ruim 71 miljoen euro.

Dit jaar zijn de prestaties in de Champions League beduidend minder. Alleen de twee duels met Rangers FC eindigden in een overwinning, aan de andere vier duels met Liverpool en Napoli hield de club geen enkel punt over. Kwalificatie voor de achtste finale was dan ook te hoog gegrepen voor de ploeg van Alfred Schreuder. Toch verdienden de Amsterdammers dit jaar nog 51 miljoen euro met de deelname aan het toernooi.

Daarmee bedraagt de totale opbrengst dus twintig miljoen euro minder dan die van een jaar hiervoor. Toch hoeft de teller niet op dat bedrag te blijven stokken. Omdat Ajax wel derde werd, plaatste het zich voor een vervolg in de Europa League. In het tweede Europese toernooi wordt weliswaar minder betaald dan in de Champions League, maar is nog altijd een aanzienlijk bedrag te verdienen. Zo ligt voor de winnaar van dat toernooi nog altijd 8,6 miljoen euro aan prijzengeld te wachten, bovenop de premies die met het overleven van alle rondes daarvoor op te strijken zijn. Dat zal echter geen sinecure zijn, in navolging van Ajax zijn onder meer FC Barelona, Arsenal en Manchester United verzekerd van een vervolg in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen