Blessure-elftal compleet: volgende topper mist WK in Qatar

3 november 2022, 17:52

Timo Werner (26) zal aankomende winter niet aanwezig zijn op het WK in Qatar. De spits van RB Leipzig, normaal gesproken een vaste waarde in het Duitse nationale elftal, heeft in het Champions League-duel tegen Shakhtar Donetsk van afgelopen woensdag een blessure opgelopen. Hierdoor sluit Werner zich aan in een apart rijtje, want enkele andere wereldtoppers meldden zich eerder al geblesseerd af voor het WK bij hun nationale ploeg.

Werner heeft een scheurtje in zijn enkel opgelopen, zo werd donderdagmiddag bekend. Dankzij de serieuze blessure zal de Duitse spits dit kalenderjaar niet meer in actie komen voor Die Roten Bullen, waardoor hij de Bundesliga-wedstrijden tegen Hoffenheim, SC Freiburg en Werder Bremen wist. Sinds zijn terugkeer bij Leipzig verkeert Werner in geode vorm, in negen wedstrijden was hij dit seizoen goed voor vier doelpunten en een assist.

Leipzig-trainer Marco Rose was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Shakhtar (0-4) nog positief over de kansen van Werner. "Hij had pijn, maar het moet nog preciezer onderzocht worden. De dokter zegt dat het niets ernstigs lijkt te zijn." Helaas voor Werner is de blessure dus erger dan gedacht, waardoor bondscoach Hansi Flick op zoek moet naar een alternatief binnen de Duitse selectie. Ook Thomas Müller, een eventueel alternatief voor Werner, staat momenteel nog geblesseerd aan de kant.

Veel afwezigen in Qatar

Naast Werner zijn enkele andere wereldtoppers wegens blessures ook niet aanwezig in Qatar. Voor het Nederlands elftal was al langer bekend dat 86-voudig international Georginio Wijnaldum vanwege een gebroken scheenbeen het WK moet missen, terwijl afgelopen week duidelijk werd dat ook Tottenham Hotspur-aanvaller Son Heung-min niet bij de ploeg van Zuid-Korea aan kan sluiten. Hierdoor ontstaat er een illuster elftal van afwezigen, dat dankzij Werner nu ook de benodigde spitspositie in kan vullen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen