Opmerkelijk: selectie FC Groningen boycot lokale omroep

4 november 2022, 17:50   Bijgewerkt: 4 november 2022, 17:56

Eerder vandaag bracht RTV Noord het bericht naar buiten dat de hond van FC Groningen-speler Paulos Abraham drie weken geleden een chihuahua doodgebeten heeft. De selectie en technische staf van de club zijn daar dusdanig ontstemd over, dat zij hebben besloten journalisten van de lokale omroep niet meer te woord te staan.

Normaal gesproken brengt RTV Noord onder meer interviews met spelers en trainers rond wedstrijden van de club, maar dat zal aankomende zondag niet het geval zijn. Het elftal van trainer Frank Wormuth gaat dan op bezoek bij FC Utrecht. De omroep laat weten dat alle andere berichtgeving rond dat duel wel gewoon doorgaat: "We zenden de wedstrijden wekelijks uit op Radio Noord, Dag TV en online", zegt Remy van Mannekes die Chef Radio is bij het lokale medium.

Van Mannekes begrijpt weinig van de boycot. "Onze verslaggever heeft zijn journalistieke werk gedaan, als het geen speler van FC Groningen was hadden we dit ook gebracht", verdedigt hij de publicatie tegenover de eigen website. Het was in de ogen van Van Mannekes geen optie om de naam van de speler achter te houden: "We noemen zijn naam omdat het gaat om een bekende Groninger en spelers van FC Groningen hebben nu eenmaal een voorbeeldfunctie."

Privékwestie

RTV Noord weet niet hoe lang de boycot van kracht zal blijven, maar betreurt deze ten zeerste. "We willen ons publiek immers zo goed mogelijkj informeren en ten dienst zijn", besluit Van Mannekes. De club heeft zelf nog niet gereageerd op de boycot, maar gaf in het gewraakte artikel aan dat het niet wilde ingaan op de berichten omdat het die als 'een privékwestie' beschouwt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen