Heracles blijft met late treffer revelatie MVV nipt voor in KKD

4 november 2022, 22:16   Bijgewerkt: 4 november 2022, 22:25

Heracles Almelo is nog steeds de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Lang zag het er vrijdagavond naar uit dat de Almeloërs die positie af zouden moeten staan aan revelatie MVV, maar een late treffer van Thomas Bruns hield de ploeg van John Lammers aan de leiding op het tweede niveau. Naaste belagers MVV en PEC Zwolle wonnen hun wedstrijden overtuigend en blijven zo in het spoor van de lijstaanvoerder.

Willem II - Heracles Almelo 1-2

Willem II kreeg in het thuisduel tegen Heracles Almelo al vroeg de kans om de score te openen. De Tilburgers stuitten echter binnen vijf minuten op doelman Michael Brouwer en even later de paal. Direct na rust was het echter alsnog raak voor de Willem II, toen spits Jizz Hornkamp de thuisploeg op voorsprong zette na een hoekschop. Nadat Samuel Armenteros even daarvoor al de lat had geraakt kopte Lucas Schoofs Heracles na ruim een uur echter langszij. Waar Willem II kansen kreeg op een nieuwe voorsprong, was het Heracles dat er vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd met de volle buit vandoor ging. Dit keer was Schoofs de aangever en Thomas Bruns de afmaker, waardoor Heracles de koppositie op het nippertje wist vast te houden.

MVV - Helmond Sport 4-0

MVV versloeg in eigen huis laagvlieger Helmond Sport, met dank aan Ruben van Bommel. Hij maakte zelf de eerste, en had een groot aandeel in de tweede treffer van Nicky Souren, die kon binnenschieten na een fraaie dribbel gevolgd door een gevoelig stiftje van de linksbuiten. Kort was het duel helemaal beslist, toen Hakon Lorentzen met een ongelukkig eigen doelpunt voor de 3-0 zorgde. De Noor wilde een zeker doelpunt voorkomen, maar gaf uiteindelijk het laatste zetje waardoor hij de treffer achter zijn naam kreeg. Vlak voor het einde van het duel verschalkte ook Robin van der Meer zijn eigen doelman, waardoor MVV al met al een makkelijke avond beleefde en nog altijd slechts een punt minder heeft dan de koploper uit Almelo.

Top Oss - PEC Zwolle 0-5

In Oss had nummer drie PEC Zwolle niet lang nodig om op voorsprong te komen. Younes Taha opende al na zeven minuten de score voor de ploeg van Dick Schreuder. De Blauwvingers verdubbelden de voorsprong na ruim een half uur, toen Lennart Thy de tweede Zwolse treffer liet aantekenen. Na rust was het verzet van Top Oss definitief gebroken en kon PEC via Daijiro Chirino, opnieuw Thy en Thomas van den Belt uitlopen naar een klinkende 0-5 overwinning. PEC blijft daardoor ook na vrijdag derde in de competitie, met een punt achterstand op MVV en twee op Heracles.