Portugal
0 – 0
Zwitserland

Oude vete laait op: Guardiola en Ibrahimovic clashen opnieuw

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 november 2022 – Pep Guardiola en Zlatan Ibrahimovic zullen waarschijnlijk nooit meer vrienden worden. De twee werkten in het seizoen 2009/2010 samen bij FC Barcelona, waar Ibrahimovic uiteindelijk niet doorbrak. Volgens de Zweed lag dat aan Guardiola. Hij vreest dat Erling Haaland tegen hetzelfde probleem gaat aanlopen.

Oude vete laait op: Guardiola en Ibrahimovic clashen opnieuw

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In een interview met Canal Plus is Ibrahimovic lyrisch over Erling Haaland, die waanzinnig aan zijn avontuur bij Manchester City. "Of Guardiola hem nog beter gaat maken? Dat hangt af van zijn ego, is hij bereid om Haaland groter te maken dan zichzelf? Dat wilde hij bij mij destijds niet, net als bij een paar andere spelers", aldus Ibrahimovic.

Op de persconferentie richting het duel met Fulham reageerde Guardiola sarcastisch. "Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Mijn ego is een stuk groter dan de prestaties van mijn spelers. Ik baal er enorm van als Erling een hattrick maakt, dan ben ik zó jaloers", grapt Guardiola. "Ik zeg ook steeds tegen hem: Haaland, stop alsjeblieft met scoren. Anders praten ze niet meer over mij. Ibrahimovic kent mij zo goed..."

Het avontuur van Ibrahimovic bij FC Barcelona bleef beperkt tot één seizoen. Toch kon hij aardige cijfers overleggen. In La Liga was hij goed voor zestien goals en negen assists in 29 wedstrijden.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd