Utrecht maakt vervelende week voor Groningen nog wat vervelender

6 november 2022, 14:10   Bijgewerkt: 6 november 2022, 14:28

FC Utrecht heeft zondagmiddag de derde opeenvolgende zege in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer Henk Fraser kwam thuis tegen FC Groningen op achterstand, maar knokte zich dankzij doelpunten van Taylor Booth en Sander van de Streek naar een verdiende zege: 2-1.

In Groningen ging het de afgelopen dagen vooral over de situatie van Paulos Abraham. De twintigjarige aanvaller is vervroegd met vakantie gestuurd nadat hij ernstige bedreigingen ontving. Aanleiding van deze bedreigingen was het nieuws dat de American Stafford van Abraham recentelijk een chihuahua heeft doodgebeten en de buurt onveilig maakt.

Zonder Abraham was de ploeg van Frank Wormuth in het eerste kwartier de betere en werd een aantal keer gevaarlijk door schoten van Ricardo Pepi en een kans voor Mike te Wierik. Ook Utrecht kreeg in het vervolg van de eerste helft genoeg kansen op de openingstreffer. Spits Anastasios Douvikas was de gevaarlijkste man aan de kant van de Domstedelingen met een aantal grote kansen. De afronding van de Griek was echter niet scherp genoeg. 

Pas in de 40ste minuut werd de ban gebroken. Aanvaller Florian Krüger kon een op maat gemaakte voorzet van Pepi van dichtbij tegen de touwen lopen: 0-1. Hoewel beide ploegen dus wel regelmatig gevaarlijk werden, wist alleen Krüger deze kansen ook te promoveren tot een doelpunt. De Groningers zochten dan ook de kleedkamer op voor de rust met een 0-1 voorsprong op het scorebord.

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een aantal kleine kansjes, kwam Utrecht in de 62e minuut op gelijke hoogte na een knappe individuele actie van Booth. Na een een-tweetje met Van de Streek lanceerde de Amerikaan zichzelf en kon na een mooie passeerbeweging de bal langs Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh in het doel schieten: 1-1.

De thuisploeg voerde na de gelijkmaker de druk op de Groningse verdediging. Dit leverde in de 84ste minuut de verdiende voorsprong op. Sander van de Streek gleed de goed aangesneden voorzet van invaller Amin Younes in het doel en zette FC Utrecht voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 2-1. Dit was ook de eindstand van de vermakelijke wedstrijd.

FC Utrecht wint door de overwinning op FC Groningen voor de derde wedstrijd op rij en is dus in vorm. Ook klimt de ploeg uit de Domstad naar de zevende positie op de ranglijst. FC Groningen zakt door het verlies naar de veertiende positie.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Barkas 6; Van der Maarel 6.5; Van der Hoorn 6.5; Sagnan 7; Klaiber 6.5; Toornstra 6.5; Brouwers 6.5 (57. Boussaid) ; Van de Streek 7.5; Booth 8 (89. Kluivert -); Douvikas 6 (68. Dost 6.5); Redan 6 (57. Younes 7)

FC Groningen: Leeuwenburgh 6; Dankerlui 6 (89. Ngonge -); Määttä 6 (80. Oratmangoen -

); Sverko 6; Te Wierik 6; Kasanwirjo 6; Pelupessy 6; Duarte 6.5; Valente 6 (80. Lundqvist -); Krüger 7 (80. Kalley -); Pepi 7

Man of the Match: Booth

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen