Pasveer niet blij met ploegmaten: "Steek die energie ergens anders in"

6 november 2022, 21:02

PSV heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan door met 1-2 te winnen van Ajax. Maar na de topper in de Johan Cruijff ArenA gaat het vooral over de vele opstootjes op het veld. Ook na het laatste fluitsignaal liep het volledig uit de klauwen. Remko Pasveer was daarover niet te spreken.

Direct na het laatste fluitsignaal van Danny Makkelie ging het mis. PSV vierde de overwinning in Amsterdam, maar deed dat volgens de Ajacieden iets te nadrukkelijk in hun gezicht. Bijna alle spelers die na 97 minuten nog op het veld stonden, raakten betrokken bij het opstootje. Maar Pasveer deed er niet aan mee. "Ik ben wel vrij nuchter daarin. Ik denk dat wij die energie veel beter in de wedstrijd konden stoppen", werd de Ajax-doelman na afloop op de persconferentie geciteerd door Voetbal International.

"Ik heb liever dat de jongens zo kapot zijn dat ze überhaupt niets meer kunnen doen, dan dat ze die energie daar nog in gooien. Je kan het veel beter steken in loopacties, verdedigend extra werk doen of snel een bal pakken zodat je het spel snel houdt. Dat is mijn mening om die frustratie weg te poetsen, want het is niet goed wat we daar gedaan hebben", aldus Pasveer. De goalie is van mening dat zijn ploeg alleen zichzelf hiermee heeft. "Wij moeten ons veel meer focussen op de wedstrijd en niet op het vechten. Wij moeten het van voetballen hebben, dus als je hierin meegaat, haal je jezelf misschien uit het spel."

Als het aan Pasveer ligt, gaat de selectie met elkaar in gesprek over de irritaties tijdens en na de wedstrijd. "We moeten ons niet laten meeslepen. Je moet wel die vechtersmentaliteit hebben, die hadden we vorig seizoen ook, maar ik denk dat we nu iets te ver gingen en iets te ver daarin meegingen."

Lees ook: Schreuder reageert op woede Ajax-publiek: "Heb ik gehoord"

Wil om te winnen

Waar de vechtersmentaliteit duidelijk aanwezig was bij Ajax, daar ontbrak misschien wel de honderd procent wil om te winnen. Zo miste Pasveer in aanloop naar de 0-2 van Érick Gutiérrez de échte wilskracht om de bal uit te verdedigen. "De wil is er wel, maar soms heb je van die momenten dat je wat extra's kan geven. Dit zijn momenten dat je wat extra's moet geven, dat je moet laten zien: er valt voor jullie niks te halen. Dat was er vandaag niet." En dat vindt de doelman vanzelfsprekend zorgelijk. "Vorig seizoen hadden we dat meer. Dat moet groeien. We moeten hier goed naar kijken en er lering uit trekken, om het zo snel mogelijk om te draaien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk iemand die eens nuchter blijft en zegt zoals het is

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Pasveer, deze in mijn ogen terechte woorden worden je niet in dank afgenomen door je ploeggenoten, die drukker met social media dan met voetbal zijn.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GDM KLOPT WAT PASVEER ZEGT WAS EEN KUT WEDSTRYD

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen