Verhulst over blunder-middag in Waalwijk: "Er zijn geen excuses"

6 november 2022, 21:25

Hobie Verhulst weet dat de nederlaag van AZ op bezoek bij RKC Waalwijk voor een groot deel aan hem te wijten is. De doelman van de Alkmaarders ging twee keer behoorlijk in de fout en AZ verloor uiteindelijk met 3-1. Na de wedstrijd blikte Verhulst kort terug op de tegentreffers.

AZ kwam in Waalwijk al vroeg op 0-1, maar na een blunder van Verhulst zette Iliass Bel Hassani de gelijkmaker op het scorebord. "Dat is een zuur moment, ik moet die bal gewoon vasthouden", aldus de sluitpost bij ESPN. "Dit soort ballen krijg je honderd keer en dan pak je 'm. Er zijn hier geen excuses, ik moet die bal gewoon pakken of naar de zijkant wegwerken. Dat is heel simpel, ik weet precies wat er verkeerd is gegaan."

Lees ook: Bakkali helpt RKC knap langs AZ; Verhulst kent horror-middag

Diep in de tweede helft ging Verhulst nogmaals in de fout toen hij werd opgejaagd door Zakaria Bakkali. De aanvaller maakte er vervolgens 1-3 van "Ik wilde de rechtsback inspelen, maar de speler van RKC haalde die lijn eruit. Toen wilde ik hem uitkappen en de bal wegschieten, maar ik kapte niet goed. Dat kan gewoon niet, ik moet die bal gewoon de tribune in rossen. Dan is er niks aan de hand. Ik moet het risico niet nemen."

Jansen neemt Verhulst niets kwalijk

Pascal Jansen was na afloop niet te spreken over het spel van AZ, maar weigerde Verhulst af te vallen. "Fouten horen bij het spel, al maken we ze liever niet. Bij de 0-2 zie je volop de twijfel. De bal die Mees de Wit terugspeelde was verre van goed. Nu ziet Hobie er wederom niet goed uit. We hebben nog een wedstrijd tot de winterstop. Die willen we aangrijpen om de credits te geven aan de eerste helft van het seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen