Berghuis kritisch op Ajax: "Zit nog geen stijgende lijn in"

8 november 2022, 19:38   Bijgewerkt: 9 november 2022, 09:28

Steven Berghuis heeft in gesprek met Ajax TV geen doekjes gewonden om de slechte vorm waarin het elftal van Alfred Schreuder verkeert. De dertigjarige Berghuis kan zich vinden in de kritiek die na de verloren topper tegen PSV andermaal neerdaalde op de regerend landskampioen.

"Je kunt niet spreken van een stijgende lijn als je de wedstrijden tegen gelijkwaardige teams verliest", beseft Berghuis. Hij is het dan ook deels eens met de supporters en media die bepaald niet onder de indruk zijn van Ajax dit seizoen: "Je mag gewoon benoemen hoe het is. Dat doen we zelf ook." Toch wijst Berghuis nog even fijntjes naar vorig seizoen: "Toen gingen we met een achterstand de winterstop in", benadrukt hij.

In de verloren wedstrijd tegen PSV ging het er soms stevig aan toe op het veld. Berghuis vindt echter dat daar wat zwaar aan getild wordt: "Ik heb er op zich niet zoveel moeite mee als het binnen de grenzen blijft." Al geeft hij toe dat het in de Johan Cruijff ArenA wel erg heftig aan toe ging. "Misschien ging het er net overheen, maar ik denk dat iedereen die daar heeft gestaan het moment begrijpt."

Ajax speelt voor het WK nog twee wedstrijden in de Eredvisie. Woensdag treft het Vitesse, waarna het zaterdag in Emmen de laatste wedstrijd voor de winterstop gaat spelen. Berghuis wijst erop dat Ajax nog altijd als lijstaanvoerder de eerste seizoenshelft kan beëindigen: "Hopelijk kunnen we nu met een voorsprong de winterstop in." Een overwinning op Vitesse zou de club daarvoor op het goede spoor zetten: "Je moet met de borst vooruit de ArenA in. Als we winnen, is de realiteit nog steeds dat we bovenaan staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toen die nog bij jullie voetbalde vond je dat toch ook normaal

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GA DAN BETER VOETBALLEN OF TE RUG GAAN FYNOORD

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen