Paniek in Zwitserland; ex-PSV'er Mvogo vergroot keepersnood

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 november 2022 – Het worden vlak voor het WK spannende weken voor de nationale ploeg van Zwitserland. Bondscoach Murat Yakin heeft namelijk opnieuw een afmelding gekregen uit het keepersgilde. Yvon Mvogo kan vanwege een knieblessure niet met de Zwitsers afreizen naar Qatar en dat zorgt voor problemen.

Paniek in Zwitserland; ex-PSV'er Mvogo vergroot keepersnood

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mvogo stond tussen 2020 en 2022 onder contract bij PSV, maar is inmiddels te vinden bij het Franse FC Lorient. Afgelopen weekend raakte de 28-jarige doelman in de verloren thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain geblesseerd en moest hij zich laten vervangen. Dinsdag kwam zijn werkgever met het nieuws naar buiten dat Mvogo voorlopig uit de roulatie is en het WK dus te vroeg komt voor de Zwitser.

Lees ook: Oranje-opponent Senegal in spanning; sterspeler Mané valt uit

Yakin heeft Mvogo doorgaans als tweede keeper bij de selectie, al is dat nu ook een probleem. Achter de naam van eerste doelman Yann Sommer staat namelijk nog een groot vraagteken. De goalie van Borussia Mönchengladbach kampt met een enkelblessure. Daarnaast zijn ook Jonas Omlin (Montpellier) en David Von Ballmoos (Young Boys) niet okselfris. Alleen Gregor Kobel van Borussia Dortmund is fit.

Zwitserland begint aan zware poule
Dat betekent dus dat Yakin al de nodige zorgen aan zijn hoofd heeft, terwijl het WK nog niet eens is begonnen. Het is voor de Zwitsers te hopen dat er snel goed nieuws komt uit de lappenmand, want in Qatar wachten in de groepsfase drie lastige wedstrijden. Tijdens de loting is La Nati namelijk ingedeeld bij Kameroen, Brazilië en Servië. Het WK begint voor Zwitserland op donderdag 24 november.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd