Berghuis over opstootjes tegen PSV: "Komt bij Oranje wel ter sprake"

9 november 2022, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is inmiddels drie dagen na de topper tussen Ajax en PSV, maar het laatste woord is er nog altijd niet over gezegd of geschreven. In de nasleep van de verhitte ontmoeting in Amsterdam gaat het vooral over de vele opstootjes. Ook Steven Berghuis kreeg het aan de stok met spelers van PSV. Pikant, want met een aantal van hen gaat hij naar het WK.

Er stond nogal wat druk op Ajax én PSV in aanloop naar de onderlinge ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA. Ajax begon de wedstrijd als koploper, met één punt meer dan PSV én een wedstrijd minder gespeeld. De Amsterdammers wisten dus dat ze bij een overwinning uitstekende zaken zouden doen. Maar de drie punten bleven niet in Amsterdam, maar gingen naar Eindhoven. Na afloop ontsierde de blijdschap van enkele PSV'ers in een flink opstootje. Tijdens de wedstrijd vlogen de spelers van de grote titelfavorieten elkaar ook al meermaals in de haren.

"Je komt voor elkaar op. Ik heb er niet zoveel moeite mee als het binnen de grenzen blijft, al ging het er misschien een beetje overheen", erkent Berghuis in gesprek met het clubkanaal. "Het is ook een beetje het moment. Je speelt tegen PSV, er zijn hoge verwachtingen en je wil niet verliezen. Dat is moeilijk uit te leggen aan mensen die dat niet meemaken op zo'n veld, maar anderen begrijpen het wel", aldus de linkspoot.

Berghuis wordt behoudens verrassingen vrijdag opgenomen in de definitieve WK-selectie van Oranje. Dat geldt normaliter ook voor PSV'ers Luuk de Jong, Cody Gakpo en Xavi Simons. Berghuis kijkt er in ieder geval niet tegenop om hen te zien bij Oranje. "Nee, ik heb er nog niet met Cody en Luuk over geappt. Maar bij Oranje komt het vast wel ter sprake. Gewoon op een normale manier. Het is ook niks persoonlijks ofzo."

Lees ook: Klaassen wekt grote verbazing: 'Dit had ik nog nooit gezien'

Vitesse

Voordat Berghuis zich kan gaan richten op Oranje en zijn eerste WK, speelt hij met Ajax nog twee competitiewedstrijden. Om te beginnen vanavond, in eigen huis tegen Vitesse. Bij een overwinning herovert Ajax de koppositie. "Ik verwacht dat we drie punten pakken en ons spel laten zien met lef en bravoure. We moeten gewoon met de borst vooruit de Arena in. De realiteit is dat we bij winst bovenaan staan. Natuurlijk voelt het niet zo, maar we moeten dat niet uit het oog verliezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou leg is uit waarom je een vinger in iemands oog duwt ? Ben benieuwd

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch wel zielig als je er maar liefst 2 keer over moet janken. Wil je een zakdoek?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet van jou . Ik heb niet zo'n grote neus .

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat ppms eerder een zakdoekje nodig heeft na de 2-2 tegen een degradatiekandidaat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ligt aan schreuder allemaal dat weet je toch. Transferbeleid etcetc is allemaal geweldig . Kopen straks weer wat voor veelste veel om toch kampioen te worden .

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DIT MOET JE MET AJAX BESPREKEN NIET MET NEDERLANDS ELFTAL PIPO

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Succes Steef

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen