Senegal heeft een probleem: dit zijn de alternatieven voor Mané

9 november 2022, 14:00

Het grootste nieuws komt vandaag vooralsnog uit Frankrijk. Volgens informatie van L'Équipe moet Senegal het tijdens het WK in Qatar immers stellen zonder sterspeler Sadio Mané. De aanvaller viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Bayern München en schijnt weken aan de kant te moeten staan. Een enorme tegenvaller voor Senegal, dat op maandag 21 november de eerste tegenstander is van het Nederlands elftal. De grote vraag is welke spelers het bij afwezigheid van Mané moeten gaan doen voor het Afrikaanse land.

Het WK in Qatar had hét toernooi van Mané moeten worden. De aanvaller is bezig aan een ijzersterk kalenderjaar. Niet voor niets werd hij vorige maand tijdens de Ballon d'Or-verkiezing nog verkozen tot tweede beste speler van het afgelopen seizoen. Mané blonk niet alleen uit bij Liverpool – dat hij in de zomer verruilde voor Bayern München – maar ook in het shirt van de nationale ploeg van Senegal. Senegal en Mané legden ten koste van Egypte beslag op de eindzege van de Afrika Cup en schakelden dezelfde Egyptenaren een maand later uit in de play-offs van het WK.

Een geslaagd WK had de kroon op een onvergetelijk jaar moeten worden voor Mané. Maar die kans dreigt hij dus niet te krijgen. De aanvaller van Bayern München viel dinsdagavond geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Waar hoofdtrainer Julian Nagelsmann en dienst assistent Dino Toppmöller na afloop nog de indruk wekten dat de schade wel mee zou vallen, kwam L'Équipe vanochtend met een totaal ander bericht. Mané heeft dusdanig veel last van de pees dat hij het WK aan zich voorbij moet laten gaan. Het nieuws is nog niet bevestigd door Bayern München of Senegal, maar de kans dat L'Équipe er volledig naast zit, is niet heel groot.

Het definitieve antwoord krijgen we hoogstwaarschijnlijk vrijdag, als bondscoach Aliou Cissé zijn WK-selectie bekend zal maken. Zonder Mané zullen de verwachtingen rond Senegal een stuk minder hoog zijn. De Afrikanen werden geacht met Oranje te gaan strijden om de koppositie, maar zonder hun sterspeler is het nog maar de vraag hoe zij voor de dag zullen komen. De voorhoede druipt immers niet bepaald over de kwaliteit. Mané is normaal gesproken de spits, de links- én rechtsbuiten van de ploeg. Zonder de Bayern München-ster zal er gekeken worden naar Ismaïla Sarr. De 24-jarige Sarr scoorde dit seizoen al zes keer op het tweede niveau van Engeland. Bovendien verzorgde hij ook nog drie assists.

Geen doelpuntenmakers

Andere aanvallers die normaal gesproken kunnen rekenen op een uitnodiging van bondscoach Cissé, zijn onder meer Nicolas Jackson, Krépin Diatta, Demba Seck en Boulaye Dia. Maar als fervent doelpuntenmakers staan zij niet bekend. Dia komt nog het dichtst in de buurt, met vijf doelpunten in de Serie A namens Salernitana. Seck kwam in dezelfde competitie, maar dan namens Torino, pas 220 minuten in actie. Diatta is weliswaar regelmatig basisspeler bij AS Monaco, maar wist alleen in de eerste competitiewedstrijd op 6 augustus een doelpunt te maken. Jackson was vooralsnog driemaal trefzeker voor Villarreal in alle competities. Het moge duidelijk zijn dat Cissé zonder Mané een (heel) groot probleem heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen