Opstelling Ajax: Schreuder zet Brobbey en Blind op de bank

9 november 2022, 18:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax begint woensdagavond zonder Brian Brobbey aan de inhaalwedstrijd tegen Vitesse. De twintigjarige spits is niet geheel fit en neemt daarom plaats op de bank. Daardoor verhuist Mohammed Kudus, die tegen PSV als aanvallende middenvelder speelde, weer naar de spits. Daley Blind zit opnieuw op de reservebank bij de Amsterdammers.

Blind werd vorige week tijdens de Champions League-ontmoeting met Rangers gepasseerd door Schreuder en zat in de topper tegen PSV eveneens op de bank. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf weigerde Blind in te vallen tegen de Schotten en heeft hij zichzelf daarmee een slechte dienst bewezen. Owen Wijndal begint tegen Vitesse als linksback.

Daardoor verhuist Devyne Rensch weer naar de rechterkant van de defensie en raakt Jorge Sanchez zijn plek in de basiself kwijt. De Mexicaan kreeg afgelopen zondag veel kritiek voor zijn povere optreden in de met 1-2 verloren topper tegen PSV. Op het middenveld kan Schreuder niet beschikken over de geschorste Edson Álvarez. Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Davy Klaassen vormen het middenveld. Daar was een plek vrijgekomen omdat Kudus naar de punt van de aanval verkast. Hij wordt geflankeerd door Steven Bergwijn en Dusan Tadic.

Ajax verovert de koppositie in de Eredivisie bij een zege op Vitesse, dat de punten eveneens hard kan gebruiken. De Arnhemmers staan op de teleurstellende vijftiende plaats en moeten vrezen voor degradatie. Het duel begint om 20.00 uur.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Taylor, Berghuis, Klaassen; Bergwijn, Kudus en Tadic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen